Fudbal

Đoković posle velike pobede: Neću da stajem ovde, idem na zlato

Komentari

Autor: Euronews

02/08/2024

-

21:18

Đoković posle velike pobede: Neću da stajem ovde, idem na zlato
Đoković posle velike pobede: Neću da stajem ovde, idem na zlato - Copyright FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Italijana Lorenca Muzetija rezultatom 2:0 u setovima (6:4, 6:2) i tako se plasirao u finale Olimpijskih igara u Parizu prvi put u karijeri. Naš teniser je imao probleme sa kolenom, zadobijene još u prethodnom okršaju protiv Stefanosa Cicipasa, ali je uspeo da smogne snage i domogne se borbe za zlato. 

Posle meča, svetski broj dva je bio evidentno presrećan, i na pameti mu je samo bio meč sa Karlosom Alkarazom. 

"Teško je sada sabrati sve emocije. Pete Olimpijske igre i prvi put sam prebrodio tu prepreku polufinala. Neću da stajem ovde, idem na zlato, nisam se zadovoljio ovim. Naravno, moram da proslavim kako dolikuje, ipak sam osvojio medlaju za Srbiju. Uvek stavljam veliki pritisak na sebe, i uvek je stajalo to nisi osvojio medalju na igrama za Srbiju. Nadam se da sam obradovao sve i drago mi je što sam uspeo", istakao je najbolji srpski teniser i nastavio u dahu o finalu:  

"Nadam se najboljem mom izdanju do sada. Nisam izgubio još set a nije ni on (Karlos Alkaraz). Znam šta predstavlja taj izazov finala, najteži najzajhtevniji meč do sada, ali ljudi! U finalu sam Olimpijskih igara, pustite me da slavim ".

Finalni okršaj Olimpijskih igara u nedelju (oko 14.00 časova), Novak će odigrati protiv španskog tenisera Karlosa Alaraza, koji ga je nedavno savladao u finalu Vimbldona. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Sport