Fudbal

Istorija u Leskovcu, Radnički 1923 slavio protiv Mornara

Komentari

Autor: Euronews

25/07/2024

-

22:19

Istorija u Leskovcu, Radnički 1923 slavio protiv Mornara
Istorija u Leskovcu, Radnički 1923 slavio protiv Mornara - Copyright TANJUG/ NEBOJŠA RAUS

veličina teksta

Aa Aa

Kad već ne mogu Leskovčani da uživju u evropskim mečevima voljene Dubočice, imaju mogućnost da prate ostale srpske klubove na međunarodnoj sceni. Prošle godine su pratili duele Čukaričkog u Ligi konferencije, ovog leta pratiće Radnički 1923 u istom takmičenju. 

A, Kragujevčani su istoriju morali da pišu u Leskovcu, a ne na svom "Čika Dači". Posle duže od veka postojanja, dočekao je Radnički i izlazak na evropsku scenu, a u prvom meču ostaće zapisano igrali su protiv Mornara iz Bara. 
I nisu se uplašili Šumadinci. Otvorili su dobro meč, agresivno, konstantno su pretili, ali im je u uvodnim minutima meča nedostajalo i malo više sreće da dobru igru "krunišu" golom. 
U 16. minutu, Dadić je šutirao sa levog boka, ali je njegov pokušaj blokirao golman Barana. Odbijena lopta je stigla do Gluščevića koji je gađao preko prečke. Samo dva minuta kasnije, preznojila se ponovo klupa Mornara. 
Ponovo je Dadić bio u centru pažnje. Bek Radničkog je iz drugog plana natrčao na povratnu loptu, ali je bio neprecizan. Pokušao je i Mitrović, međutim, uspeli su da se odbrane Barani. Usledio korner, međutim ni ovu priliku nisu realizovali Kragujevčani.
Tek od sredine prvog poluvremena oslobodio se Mornar pritiska. "Gurano" je napred Zoran Đurašković, trener gostiju, igrače, pokušavajući da im ukaže na "pukotine" u odbrani domaćih. 
Video je to i Zorić, nekadašnji igrač Čukaričkog, pa je pokušao lukavo sa desnog krila gađajući dalji ugao. Ipak, golman Lijeskić je bio na visini zadatka.
Utihnuli su napadi Radničkog u finišu prvog dela igre, što je mogao da iskoristi Mornar.  Dubljević je šutirao sa 20 metara, ali je golman Lijeskić odlično intervenisao.
Nisu treneri ništa menjaali na početku drugog dela igre, a Kragujevčani su odlično ponovo krenuli silovito. Bevis je u 46. minutu šutirao posle akcije po levom boku, ali je gađao pravo u golmana Popovića.
Uzvratio je Mornar preko Vušurovića u 53. minutu, ostao je sam igrač Mornara na desetak metara od gola, ipak, i on je šutirao preko gola. 
Nije imao šta da čuva više Feđa Dudić, trener Radničkog 1923, pa je na teren poslao napadača Ortiza, sa njim i Evandra. 
Upornost se Radničkom u 72. isplatila. Bevis je centriro sa desne strane, lepo je akciju pratio Aleksić, ostao je sam u srcu šesnaesterca i glavom u padu pogodio mrežu Mornara - 1:0.

Komentari (0)

Sport