Fudbal

Galaktički doček za "Galaktika" Mbapea: Osvajaćemo mnogo trofeja

Komentari

Autor: Euronews

16/07/2024

-

13:12

Galaktički doček za "Galaktika" Mbapea: Osvajaćemo mnogo trofeja
Galaktički doček za "Galaktika" Mbapea: Osvajaćemo mnogo trofeja - Copyright AP Photo/Andrea Comas, file

veličina teksta

Aa Aa

Madrid ne spava 48 sati jer je posle slavlja zbog španske titule na EURO, pa sinoćnjeg dočeka, danas na nogama od jutros bio onaj deo koji navija za Real Madrid jer je oficijalno među "kraljeve" sleteo novi "Galaktiko" Kilijan Mbape.

Bilo je gužve još od 7.00 časova kada su se navijači tiskali oko univerzitetske bolnice "Sanitas La Moraleha" gde je od 8.30 bivši igrač PSŽ-a stigao na lekarske preglede. Nije se dugo zadržao jer je fokus na pregledima bio kod otorinolaringologa zbog preloma nosa na EURO.

Zatim je Kilijan belu majicu i šorc zamenio elegantnim odelom pa je usledio oficijalni potpis na petogodišnji ugovor sa Realom i popularni slikanje sa predsednikom Florentinom Perezom u trofejnoj sali muzeja kluba.

 

 

Za to vreme "Mbapemanija" kod navijača polako je podizala tenziju iako je u prestonici Španije u 11 sati bilo 28 stepeni Celzijusa. Prodao je Real za tili čas 80.000 ulaznica za prezentaciju, mogao je još toliko, dresova sa brojem "devet" možete naručiti a dobićete u roku od četiri do šest nedelja jer su prva dva predviđena kontigenta planula u pretprodaji.

"Santijago Bernabeu" je izgledao kraljevski, ulickan za doček novog kralja tima. Predsednik Florentino Perez je doživeo ovacije kada je prvi izašao na teren, a za njim su išli legende Piri i Zinedin Zidan.

"Dobro došli na ovaj istorijski događaj. Prvo da čestitam španskoj selekciji na četrtoj tituli prvaka Evrope. Čestitam im ne samo na pobedi, već i na načinu na koji su to postigli. Zadovoljstvo mi je da predstavim našeg novog igrača. Real je najcenjeniji klub na svetu, naše velike zvezde Santijago Bernabeu, Alfredi Di Stefano, Hento, Kopa i ostali stvorili su mit Real Madrida", rekao je Perez i na binu pozvao Pirija, počasnog predsednika i Zidana.

A, onda je u dresu sa brojem devet izašao Kilijan Mbape. Ovacije u hiljadama decibela, histrija na tribinama trajala je sve dok Perez nije ponovo uzeo reč i opisao novog "Galaktika", do svakog statističkog detalja. A, onda je kao najbolji fudbalski komentatori uzviknuo "Kilijaaaan, Embapeeeee".

 

 

"Dobar dan svima, pokušaću da pričam na španskom. Neverovatno je biti ovde, ne znam kako bih opisao osećanja. Sanjao sam da igram za Real mnogo godina i danas mi se san ostvario. Želim da se zahvalim predsedniku Florentinu Perezu koji mi je od prvog dana ukazao poverenje. Hvala i svim ljudima koji su me naterali da vidim celu svoju proodicu kako plače", bile su uvodne reči Mbapea, koji je stalno prekidan gromoglasnim aplauzima dok je ljubio dres.

"Hvala navijačima Reala jer su mi dugi niz godina ukazivali poštovanje i ljubav. Sada imam samo jedan san. Daću život za ovaj klub i ovaj grb. Imamo i poruku za decu - bio sam dete poput vas, sa strašću i prateći san možeš da postigneš šta god želiš. Ponosan sam što sam ispunio sanm i što sam igrač najvećeg kluba u istoriji fudbala. Obećavam mnogo trofeja, želim da budem deo istorije kluba. Ne mogu da verujem da ću na kraju da plačem. A, sada svi zajedno: 1,2,3 živeo Real Madrid", zapalio je publiku Mbape.

Usledilo je na kraju malo egzibicije za navijače, pimpovanje lopte. Spektakl za novog "Galaktika".

Komentari (0)

Sport