Fudbal

uživo Finale UEFA EURO, Španija - Engleska 2:1: Ojarzabal odveo "furiju" četvrti put na krov Evrope

Komentari

Autor: Euronews

14/07/2024

-

22:53

Finale UEFA EURO, Španija - Engleska 2:1:  Ojarzabal odveo "furiju" četvrti put na krov Evrope
Finale UEFA EURO, Španija - Engleska 2:1: Ojarzabal odveo "furiju" četvrti put na krov Evrope - Copyright Tanjug/(AP Photo/Manu Fernandez)

veličina teksta

Aa Aa

Španija - Engleska 2:1

Drugo poluvreme

Krak, Španija je novi prvak Evrope

90. minut; Neverovatno kako Engleska nije izjednačila. Posle kornera prvo je Simon odbranio udarac, pa je Dani Olmo izbio loptu sa gol linije.

86. minut: GOOOL! Vodi Španija 2:1, strelac Mikel Ojarzabal. Sjajan centaršut Kukurelje sa leve strane a Ojarzabal je klizećim startom loptu ubacio u mrežu.

81. minut: Nova velika prilika za Španiju i nova odbrana Pikforda. Jamal je dobio "rolnu" na 12 metara, ali je golman Engleske maestralno odbranio.

73. minut: GOOOL! Engleska je izjednačila na 1:1, strelac Kol Palmer. Odlična kontra Engleske, Belingem je vratio u padu loptu do rezervista Kola Palmera koji je sa 18 metara pogodio sam ugao.

66. minut: Sjajnu kontru organizovali su Španci, Olmo je izbacio u prazan prostor Jamala, usledio je dribling i udarac u sam donji ugao. Pikford je maestralno odbranio.

64. minut: Pokušaj Belingema sa 16 metara nije bio precizan.

60. minut: Španci su imali mogućnost da "nokautiraju" Engleze drugim golom, propustili su tri dobra napada preko Morate. Englezi su "preživeli" ovih 15 minuta, videćemo imaju li snage za reakciju.

49. minut; Španci su imali veliku priliku da uvećaju prednost, Dani Olmo je sa 11 metara iz čiste pozicije šutirao pored gola.

47. minut: GOOOL! Vodi Španija 1:0, strelac Niko Vilijams. Pogrešili su Englezi, Jamal je poslao loptu na levi bok ka Vilijamsu koji je pogodio mrežu sa 15 metara.

Počelo je drugo poluvreme, Rodri je izašao zbog povrede, novi igrač u Španiji je Martin Zubimendi.

Prvo poluvreme

45+2. minut; Kraj prvog dela, nema grešaka, nema velikih prilika. Za sada niko nikog nije nadmudrio.

 

 

42. minut: Nema prolaza za ofanzivce ni na jednoj, ni na drugoj strani. Poluvreme se bliži kraju i niko ne želi da sa minusom ode na odmor.

32. minut: Ništa se posebno ne dešava u Berlinu, nema grešaka, nema ni prilika. Samo dva žuta kartona i to za obojicu golgetera Harija Kejna i Danija Olma.

23. minut: Finale je EURO, nije bilo ni za očekivati neku otvorenu borbu. Šahovska partija dvojice selektora za sada protiče u remi poziciji, bez obzira na intenzitet trčanja, duela. Posed lopte je do sada 70/30 za Španiju.

15. minut: Englezi su konačno iz tranzicije zapretili, Kajl Voker je imao otvoren prostor za centaršut i nije to dobro uradio jer je pogodio Španca.

12. minut: Prva pretnja Španaca. Niko Vilijams je ušao u šesnaesterac, ali je Stons uspeo da ga izblokira.

7. minut: Očekivamo je lopta više u nogama Španaca. Engleska se odlučila za dobar defanzivan blok, zatvarajući bočne strane. Španci na drugoj strani u visokom presingu drže rivala na njihovoj polovini.

Počelo je finale UEFA EURO, Španija igra za četvrtu krunu, Engleska za svoju prvu. Atmosefra na Olimpijskom stadionu u Berlinu je fantastična, obe selekcije su u trenutno najjačem sastavu.

Evropa čeka novog vladara. Berlin je u "opsadi" navijača Španije i Engleske koji večeras (21.00, TV Arena 1 Premium) očekuju od svojih fudbalskih reprezentacija da se popnu na najviši stepenik: "crvena furija" rekordni četvrti put (1964, 2008, 2012), a "Gordi Albion" da konačno svetskoj kruni iz 1966. pridoda i prvu evropsku.

Ovo je finale, a tu je sve otvoreno. Englezi su do sada igrali sa Špancima 27 mečeva, imaju četiri pobede više (14/10), ali na završnim turnirima Mundijala i EURO imaju više uspeha. "Furija" je bila bolja samo na SP 1950 (1:0), a u naredna tri meča slavili su Englezi - 2:1 na EURO 1980, posle penala 0:0 - 4:2 u četvrtfinalu na EURO 1996, dok je na SP 1982. bilo 0:0 u drugoj rundi grupne faze.

 

 

Španija - Engleska 1:1 (0:0)

Stadion: Olimpijski u Berlinu.
Sudija: Fransoa Leteksije (Francuska).
Strelci: Vilijams u 47. za Španiju, a Palmer u 73. minutu za Englesku.

ŠPANIJA (4-2-3-1): Unai Simon - Karvahal, Le Norman (od 83. Naćo), Laport, Kukurelja - Rodri (od 46. Zubimendi), Fabijan Ruiz - Jamal, Olmo, Vilijams - Morata (od 68. Ojarzabal).

ENGLESKA (3-4-2-1): Pikford - Voker, Stons, Guehi - Saka, Mejnu (od 70. Palmer), Rajs, Šo - Foden, Belingem - Kejn (od 61. Votkins).

Komentari (0)

Sport