Fudbal

Lionel Mesi pod stare dane srušio još dva rekorda: Argentinac ispisao istoriju "gaučosa" i Kopa Amerike

Komentari

Autor: Euronews

10/07/2024

-

10:11

Lionel Mesi pod stare dane srušio još dva rekorda: Argentinac ispisao istoriju "gaučosa" i Kopa Amerike
Lionel Mesi - Copyright Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson

veličina teksta

Aa Aa

Karijera Lionela Mesija krcata je rekordima raznih vrsta, jer omaleni fudbaler iz Argentine zna znanje, dugo traje i voli to što radi, pa ne čudi što je u pobedi svojih "gaučosa" protiv Kanade u polufinalu aktuelnog Kopa Amerike pomerio granice u još dve kategorije. 

U trenutku kada je lopta prešla gol liniju u 51. minutu, kapiten branioca titule, aktuelnog šampiona sveta i legendarni sin Barselone postao je najefikasniji igrač svoje selekcije na kontinentalnim takmičenjima, pošto je 14. pogotkom pretekao čuvenog Gabrijela Batistutu. 

Ujedno, gol pred 80.000 duša na stadionu u američpkom Nju Džersiju imalo je čast da prisustvuje njegovom 109. matiranju rivalskog golmana u dresu reprezantacije. Inače, šestom takvom potezu eks zvezde Pari Sen Žermena u polufinalnim rundama Kopa Amerika, koji su "gaučosi" osvajali 15 puta.

U isto vreme, tridesetsedmogodišnji Mesi je postao prvi čovek u istoriji prestižnog takmičenja koji je na šest takvih turnira makar jednom bio strelac. Prvi put je to postao još daleke 2007. godine, na meču protiv Meksika. Sada je pred njim 8. finale nekog velikog takmičenja, računajući Kopa Amerika, planetarne šampionate i Olimpijske igre.

 

Komentari (0)

Sport