Fudbal

Dragoslav Stepanović za Euronews Srbija: Piksi nije uspeo da pronađe ni tim, ni sistem igre

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/06/2024

-

10:38

Dragoslav Stepanović za Euronews Srbija: Piksi nije uspeo da pronađe ni tim, ni sistem igre
Tanjug/Nemanja Jovanović - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Srbije se vraća kući. Nismo uspeli da pobedimo Dansku, a odmah posle odlučujuće utakmice na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj društvene mreže su se usijale od komentara na igru "orlova" i odluke selektora Dragana Stojkovića.

Dok je utakmica trajala još je i provejavao optimizam, ali posle poslednjeg zvižduka sudije navijači nisu krili razočaranje. Čak su se pojavili i snimci navijača koji bacaju televizore u kontejnere, što se moglo videti i u Hrvatskoj.

Bilo je i lepih stvari, kao što su snimci podrške brojnih navijača iz Nemačke ali i iz cele Evrope, kao i najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića.

Tema na društvenim mrežama je i sukob srpskih navijača sa nemačkom policijom posle utakmice s Danskom, kao i činjenica da je Fudbalski savez Srbije kažnjen od strane UEFA sa 14.500 evra - 10.000 zbog ubacivanja predmeta na teren, a 4.500 zbog neprikladnog skandiranja.

Euronews TV

Gost Jutarnjeg programa Euronews Srbija bio je trener Dragoslav Stepanović, koji živi u Nemačkoj, i koji je naš nastup na EURO 2024. ocenio kao "nedopustivo loš". 

"Ja sam mislio da će posle SP u Kataru da se uradi ozbiljna analiza i da se tako pomogne da u Nemačkoj odgiramo mnogo bolje, da konačno pronađemo tim i sistem igre. Imali smo i povoljnu okolnost što je reprezentacija Srbije u Nemačkoj bila skoro kao kod kuće, sa velikim brojem navijača iza sebe", započeo je Stepanović. 

Piksijeva "velika priča"

"Nažalost, Piksi je nastavio da luta, verovatno uveren da svaku utakmicu mogu da mu reše jedan ili dva igrača, kao onda protiv Portugala. Ali to ne ide tko. Tim mora da se uigrava. Nije bezveze Miljan Miljanić uzimao po dva ili tri igrača iz istog kluba koji se poznaju i koji već imaju automatizme u igri", rekao je Stepanović i nastavio:

"Piiksi je pred Katar napravio nešto, neku atmosferu, sve je postalo "velika priča", ali onda je sve krenulo prema dole. Bili smo loši u Kataru ,još gori u kvalifikacijama koje smo jedva prošli, da bismo na kraju najgori bili na Evropskom prvenstvu. A nismo više neiskusni na velikim takmičenjima. Stvarno ne znam u čemu je problem".  

Stepanović je ukazao i na činjenicu da veoma mali broj naših igrača igra u velikim klubovina i na velikoj sceni. 

MN Press

 

"Sve manje naših igrača igra u velikim takmičenjima, Ligi šampiona, Ligi Evrope... a to utiče na sastav tima i kvalitet igara. Ali, čini mi se da je osnovni problem bio, ovo nije kritika Piksiju, ali glavni problem je što on nije uspeo da pronađe ni tim ni sistem u kojem će taj tim da igra. Nije uradio najvažniju stvar. Sad je kritika nepotrebna, treba uraditi analizu i krenuti napred, a ne kao posle Katara".

Poznati trener osvrnuo se i na velike promene u timu pred utakmicu s Danskom.

"Zašto je četiri, pet novih igrača bilo na terenu. Pa to se ne isprobava ni na prijateljskoj utakmici, a kamoli na onoj od koje vam zavisi sudbina. Mada, mislim da smo mi svoju šansu propustili protiv Engleza, koji nisu tako dobri kao što se priča. Trebalo je da ih napadnemo, pa šta bude".

Konačno, Stepanović kaže da su za njega favoriti na ovom Evropskom prvenstvu Španija, Nemačka i, kao veliko iznenađenje, Austrija s kojom je nemački trener Ralf Regnik izgleda napravio "vrhunski posao".

Pogledajte gostovanje Dragoslava Stepanovića:

Euronews TV

Komentari (0)

Sport