Fudbal

(KRAJ) Danska - Srbija 0:0: "Orlovi" ispali sa EURO!

Komentari

Autor: Euronews.rs

25/06/2024

-

22:51

(KRAJ) Danska - Srbija 0:0: "Orlovi" ispali sa EURO!
Jović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Danska - Srbija 0:0

Drugo poluvreme

Kraj, ostalo je 0:0 u Minhenu, Srbija je eliminisana sa EURO.

90+4. minut: Faul Pavlovića, sve je manje nade.

Remi Engleske i Slovenije 0:0, slave obe ekipe jer prolaze u osminu finala.

90+2. minut: Dobio je Sergej Milinković-Savić loptu na 16 metara, ali je šutirao mlako, Šmajhel je odbranio.

90. minut: Još pet minuta nade.

89. minut: Pokušaj Vlahovića ali preko gola. 

83. minut: Prvo je Mitrović šutirao glavom posle centrašuta Tadića, loptu je iz gol auta izvadio Vlahović. Ponovo je TAdić centrirao a Mitrović je pao jer je bio povučen od Melea. Nedovoljno za penal.

81. minut: Imao je Mitrović šansu, dobio je loptu od Vlahovića na 15 metara, ali ju je poslao pored gola.

79. minut: Došlo je do kontakta Andersena i Mitrovića bez lopte u kaznenom prostoru Danske, ali nema penala. Danci su pojačali defanzivne linije, Srbija bez pravog napada. Još uvek nema udarca ka golu Šmajhela. 

68. minut: Srbija igra sa trojicom klasičnih napadača jer je ušao i Vlahović. Ali, Srbija nema udarac ka golu Danske do sada.

64. minut: Eriksen je izveo korner, Vestergard ostao sam na osam metara, ali je šutirao direktno u Rajkovića.

60. minut: Rasplamsala se borba, igra se ofanzivno na obe strane.

52. minut: Luka Jović je uz Melea doneo prednost Srbiji, ali je napadač Milana bio u ofsajd poziciji.

50. minut: Bolje izgleda Srbija ofanzivno na početku drugog dela. Prvi korner je izveo Tadić, ali Mitrović nije mogao da zapreti.

Počela su druga poluvremena. Selektor Stojković je na teren poslao Dušana Tadića i Luku Jovića.

Prvo poluvreme

Kraj poluvremena, Danska - Srbija 0:0, Engleska - Slovenija 0:0. Nije bilo mnogo uzbuđenja u Minhenu i Kelnu, ali ovi rezultati su nepovoljni za "orlove" koji ostaju na poslednjem mestu ako ovako ostane.

40. minut: Kad Danci i prođu poslednju liniju odbrane Srbije tu je golman Rajković. "Orlovi" bez šuta na gol do sada.

30. minut: Ništa se ne menja u Minhenu. Srbija se dobro brani sa velikim brojem igrača, ali u ofanzivi je bezopasna. Danci su egresivniji, zaradili su i dva žuta kartona, ali ne pronalaze ključć za branu Rajkovića.

21. minut: Izgubili su orlovi loptu na 25 metara od gola, Eriksen je šutirao ali je Rajković sjajno odbranio. Pole kornerai rikošeta, odbranila se Srbija.

16. minut: Bah šutira pored gola. Danci su stvorili prvu priliku, Mele je centrirao, a Bah glavom šutirao pored gola.

15. minut: Velika borba na svakom delu terena, ali u Minhenu nema prilika. Srbija i Danska se pre svega dobro brane, nema prolaza.

5. minut: Očekivano, u ovoj postavi Danska ima veći posed lopte, ali će teško probiti dvostruki bedem "orlova". Mijailović igra desnog beka, Živković je ovog puta levo, a iza Mitrovića je samo Samardžić.

Počela je utakmica u Minhenu, Srbija i Danska igraju za prolaz u osminu finala. Atmosfera je spektakularna, ceo stadion je u crvenom od srpskih i danskih navijača. Pre početka Novak Đoković je poželeo sreću Stojkoviću i orlovima.

 

 

Ono što je čitava srpska javnost nestrpljivo očekivala, konačno je došlo na dnevni red - "Orlovi" će odigrati svoj sudbonosni okršaj sa Danskom (21.00) u 3. kolu Grupe C na EURO 2024, i tako odlučiti da li će nastaviti takmičenje u Nemačkoj, ili ponovo ostati bez nok-aut faze na velikom takmičenju. Pored naše selekcije, u isto vreme će snage odmeriti Slovenija i Engleska, a s obzirom da je "Gordi Albion" već prošao dalje, zahvaljujući remiju Italije i Hrvatske, ovaj susret će imati značaja samo za "zmajčeke". 

Jasno je da sva tri nacionalna tima koja nisu obezbedila prolaz, i dalje imaju šanse da se nađu u osmini finala. Našem timu je potrebna pobeda, ali u slučaju poklapanja mnogobrojnih rezultata, postoji mogućnost da nam odgovara i nerešeno. Potrebno je da Engleska savlada Sloveniju sa dva gola razlike, odnosno da Turska pobedi Češku i da Portugal ne izgubi od Gruzije. 

UEFA EURO

Grupa C, treće kolo

Danska - Srbija 0:0
Engleska - Slovenija 0:0

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Danska - Srbija 0:0

Stadion: "Alijanc" arena
Sudija: Fransoa Lateksije

DANSKA (3-4-3): Šmajhel - Andersen, A. Kirstensen, Vestergard - Bah (od 77. V. Kristiansen), Hojbjerg, Hjulmand (od 77. Dilejni), Maele - Eriksen (od 88. Poulsen) - Hojlund, Vind (od 46. Skov Olsen).

SRBIJA (3-5-2): Rajković - Veljković, Milenković, Pavlović - A. Živković, Mijailović (od 73. Mladenović), Gudelj (od 46. Jović), Lukić (od 87. S. Milinković-Savić), Ilić (od 68. Vlahović) -  Samardžić (od 46. Tadić), Mitrović.

Engleska - Slovenija 0:0

Stadion: "RajnEnergi" stadion
Sudija: Kleman Tupan

ENGLESKA (4-2-3-1): Pikford - Voker, Stons, Guehi, Tripije (od 84. Aleksander-Arnold) - Galager (od 46. Maino), Rajs - Saka (od 70. Palmer), Belingem, Foden (od 89. Gordon) - Kejn.

SLOVENIJA (4-4-2): Oblak - Karničnik, Drkušić, Bijol, Janža - Stojanović, Čerin, Elšnik, Mlakar (od 86. Stanković) - Šporar (od 86, Celar), Šeško (od 75. Iličić).

 

Komentari (0)

Sport