Fudbal

Šok za TSC, Žarko Lazetić prihvatio ponudu Makabija iz Tel Aviva

Komentari

Autor: Euronews

24/06/2024

-

10:47

Šok za TSC, Žarko Lazetić prihvatio ponudu Makabija iz Tel Aviva
Šok za TSC, Žarko Lazetić prihvatio ponudu Makabija iz Tel Aviva - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Malo je reći šok. Žarko Lazetić napušta klupu TSC-a jer je prihvatio ponudu prvaka Izraeala Makabija iz Tel Aviva! Vest je potvrdio Mozzart sportu Sabolč Palađi, direktor ekipe iz Bačke Topole.

"Pojavio se Makabi, ponuda koju je Žarko vagao dva, tri dana i na kraju je odlučio da ode, jer je dobio fenomenalne uslove. Smatra da mu je to veliki izazov i želeo je da prihvati. Nismo hteli da mu stanemo na put, mi smo klub koji se gradi. Hvala mu na tome što smo uspeli zajednički da napravimo rezultate i u domaćem prvenstvu i Evropi. Gledamo naš posao dalje i da nastavimo da gradimo klub i u tom pravcu razmišljamo i pri izboru novog trenera, koji će doći za nekoliko dana", rekao je sportski direktor Sabolč Palađi za Mozzart Sport koji je dodao da imaju ideju ko bi mogao da nasledi sjajnog stručnjaka.

Lazetić je dve i po godine vodio TSC i napravio istorijske rezultate: osvojio je pre dve sezone drugo mesto, a u prošloj je bio treći. Klub se prvi put kvalifikovao za grupnu fazu nekog evropskog kupa i u Ligi Evrope osvojio bod protiv Olimpijakosa (2:2). TSC je i sada izborio Evropu do kraja jeseni, makar u Ligi konferencije.

Makabi iz Tel Aviva je vratio titulu šampiona posle četiri godine.

Komentari (0)

Sport