Fudbal

Iz Minhena se vidi drugi krug: Nerešeno nije opcija, Srbija pobedom nad Slovenijom na korak do osmine finala

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/06/2024

-

12:55

Iz Minhena se vidi drugi krug: Nerešeno nije opcija, Srbija pobedom nad Slovenijom na korak do osmine finala
Iz Minhena se vidi drugi krug: Nerešeno nije opcija, Srbija pobedom nad Slovenijom na korak do osmine finala - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Po svemu sudeći, utakmica između Srbije i Slovenije biće odlučujuća za obe ekipe. 

Da podsetimo, Orlovi su, uz vrlo solidnu igru u drugom poluvremenu, izgubili od Engleske, velikog favorita na Evropskom prvenstvu, dok su Slovenci odigrali nerešeno s Danskom, pa tako i jednima i drugima u današnjoj utakmici, koja počinje u 15 časova na Alijanc aremi u Minhenu, odgovara samo pobeda, kako bi imali realne šanse za drugi krug takmičenja. 

Nerešen rezultat doveo bi u problem obe reprezentacije, jer bi Srbija u tom slučaju u poslednjoj utakmici grupne faze morala da pobedi Dansku, a Slovenija izvuče makar bod protiv Engleza, kako bi zadržala kakve takve šanse. Dakle, nerešeno nije opcija.

O uspomenama na čuvenu utakmicu od pre 24 godine, takođe na Evropskom prvenstvu protiv Slovenije, kada je tadašnja reprezentacija Jugoslavije od 0:3 došla do 3:3 uprkos igraču manje, za Arenu Sport govorio je jedan od aktera i strelac jednog gola Ljubinko Drulović i poželeo da Srbija danas bude još uspešnija.

Euronews TV

"Prva asicijacija na tu utakmicu mi je moj uspešan debi u reprezentaciji Jugoslavije na Evropskom prvenstvu, alii činjenica da smo se na toj utamici vratili se iz nemogućeg rezultata, a mogli smo čak i da pobedimo", prisetio se Drulović i nastavio:

"Tada smo imali vrhunski tim, vrhunske igrače i žao mi je što nismo ostvrili bolji rezultat, ali fudbal je takav, na ovakvim takmičenjima morate sve vreme da budete na vrhunskom nivou da biste ostvarili dobar rezultat. 

Sada nam je na putu ka drugoj fazi ponovo Slovenija, a Drulović veruje da bi ključni igrač mogao da bude - Andrija Živković.

"Eto, Andrija bi, kao ja pre 24 godine, mogao da postigne jedan i namesti jedan gol. Mislim da bi to ovog puta bilo dovoljno", rekao je Drulović.

Utakmicu u Minhenu, na stadionu na kome igra veliki Bajren, sudiće Ištvan Kovač iz Rumunije. 

Prema kladionicama, Srbija je veliki favorit na današnjoj utakmici. Kvota na pobedu Orlova kreće se oko 1.90, dok je trijumf Slovenije procenjen na 4.30. Kvota za remi je oko 3.60.

Standings provided by Sofascore

"Mi gledamo s naše tačke gledišta, hoćemo da igramo i pobedimo" rekao je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi uoči meča, a u studiju Euronewsa svoju analizu izneo je i novinar Arene Sport Filip Stanić. 

"Slovenija je na papiru najslabiji tim, u grupi, ali trebaimati na umu da Srbiju očekuje sasvim drugačija utakmica od one protiv Engleske. Sada ćemo mi morati da držimo loptu i napadamo, a oni će svoju priliku tražiti iz kontranapada. U svakom slučaj, remi ne znači kraj nade ali, kao što je rekao Stojković, pobeda je ono što se traži".

Stanić se osvrnuo i na najbolje igrače Slovenije, golmana Jana Oblaka i napadača Benjamina Šeška. 

Profimedia

 

"Oblak je jedan od najboljih svetskih golmana, a Šeško igrač u fokusu koji jednim potezom može da reši utakmicu. Nije čudo što ga hoće pola Evrope, ali ako smo zaustavili jednog Harija Kejna, sigurno možemo i njega. Svakako neće biti lako, jer prema ranijem iskustvu uvek smo teško izlazli na kraj sa Slovenijom, i često igrali upravo nerešeno", rekao je Stanić i dodao: . 

"Prema najavama ponovo ćemo igrati sa dva napadača i Tadićem koji se vraća u startnih jedanaest. Filip Mladenović je pokazao da ne moramo da mnogo brinemo zbog izostanka povređenog Filipa Kostića, a ja očekujem značajnu ulogu mladog Ivana Iliča", rekao je Stanić i dodao da je za njega do sada najviše na Evropskom prvenstvu pokazao domaćin, reprezentacija Nemačke. 

Euronews TV

 

 

Komentari (0)

Sport