Fudbal

Srbija uprkos dobroj igri poražena od Engleske

Komentari

Autor: Euronews

16/06/2024

-

22:59

Srbija uprkos dobroj igri poražena od Engleske
Srbija uprkos dobroj igri poražena od Engleske - Copyright Tanjug / AP Photo/Martin Meissne

veličina teksta

Aa Aa

Da nije bilo bojažljive igre u prvih dvadesetak minuta, reprezentacija Srbije, mogla je iz duela sa Engleskom da izađe neporažena. 

Pikford je sačuvao "albionu" sva tri boda u 82. minutu, posle fantastičnog šuta Vlahovića. Već su videli "orlovi" loptu u golu, ali je golman reprezentacije Engleske, uspeo vrhovima prstiju da interveniše. 

 


Na kraju Srbija - Engleska 0:1, a moglo je da bude i drugačije jer je naša reprezentacija, igrala vrlo dobro u drugom poluvremenu, čak je naterala velikog rivala i da brani minimalmnu prednost.  

Srbija je utakmicu sa Engleskom počela bez kapitena Dušana Tadića, a sa dva napadača Mitrovićem i Vlahovićem. U odnosu na neke prethodne mečeve promenio je Stojković i golmana, pa je tako umesto Vanje Milinković Savića branio Predrag Rajković.

 

 

Uplašeno, sa prevelikim respektom ušli su u duel sa Englezima reprezentativci Srbije. Bilo je evidentno da je trema "okovala" noge izabranicima Dragana Stojkovića, pa se u prvih dvadesetak minuta igralo pred golom Rajkovića. 

 

 

Engleska je povela u 13. minutu preko Džuda Belingema. Saka je pobegao Kostiću, centaršut je Pavlović izblokirao, ali je lopta otišla u visokom luku na peterac, gde se Belingem bacio ispred Živkovića i glavom pogodio mrežu - 0:1.

Oslobodila se Srbija donekle pritiska i posle prilično povučene igre krenula prema golu Pikforda. A, upravo je presing naših igrača u 19. minutu mogao da donese izjednačenje. Posle greške Arnolda, Mitrović je došao do lopte, šutirao je sa nekih četrnaest metara, ipak, nije bio precizan. Lopta je otišla pored desne stative.  

 

 

Sa druge strane kontru u 25. minutu, Voker nije uspeo da petvori u pogodak. 

Zaigrali su od tog trenutka nešto bolje "orlovi", ipak, nije bilo velikih uzbuđenja pred golom Pikforda. Uspevala je odbrana Engleske da zaustavi napade Srbije na dvadesetak metara. 

U 43.minutu, Stojković je morao da izvrši i prvu izmenu. Izašao je Filip Kostić koji se povredio, a u igru je ušao Filip Mladenović.

Usledio je presing Srbije u poslednjih nekoliko minuta, međutim do izjednačenja nije došlo. 

Morao je Stojković da menja i u poluvremenu. Nemanja Gudelje je ostao u svlačionici, dok je na teren istrčao u nastavku utakmice Ivan Ilić. Na ovaj korak selektor Srbije odlučio se zbog žutog kartona u ranoj fazi meča defanzivca Sevilje. 

Nastavak utakmice doneo mnogo bolju i hrabriju igru Srbije u odnosu na početak meča. 
Izuzetno borben je bio Strahinja Pavlović, dok se Filip Mladenović trudio da nađe Vlahovića i Mitrovića, ipak, nešto je uvek nedostajalo u završnici akcija. 

Sa druge strane Arnold je imao šansu u 55. minutu, Rajković je, međutim dobro intervenisao posle njegovog šuta. 

Zapamtiće dobro naši igrači 58. minut. Mladenović je odlično našao Mitrovića, odgurnuo je srpskog napadača Tripije, bilo je očigledno da je postojao prekršaj, ali se Orsato nije oglasio. 
Nije išlo, Srbiji nikako, uprkos mnogo boljoj igri. Stojković je u 60. minutu povukao novi potez. Mitrović i Lukić su napustili igru, a na teren su ušli Jović i Tadić. 

Pritiskali su "orlovi" Engleze sa svih strana. Tadić je odlično uposlio Jovića u 65. minutu, ali se napadač Milana, nije snašao.

Nije imao šta da izgubi Stojković. Bacio je sve što ima na napad, selektor Srbije, pa je u 74. minutu ušao i Veljko Birmančević. Vidno bolje je igrala Srbija, ipak, bez pravih šansi, dok je na drugoj strani malo nedosajalo da Englezi stignu do drugog gola. 
Rajković je odično intervenisao u 77. minutu. Šutirao je Kejn, preko Veljkovića glavom, ipak, loptu je golman Srbije uspeo da izbije u polje.
Sa druge strane fantastično je šutirao Vlahović u 82. minutu sa distance, a Pikford je morao vrhovima prstiju da interveniše. Usledio je i drugi pokušaj Srbije, ali je ovoga puta intervenisao Kejn.   
"Sevali" su napadai sa svih strana Srbije, međutim sreća nije bila naklonjena našoj reprezentaciji.  
Sledeću utakmicu "orlovi" igraju u četvrtak 20. juna od 15.00 časova protiv Slovenije u Minhenu.

 

Srbija - Engleska 0:1 (0:1)

/Belingem 13/


Stadion: Aufšalke Arena, Gelzenkirhen

Sudija: Danijele Orstao (Italija)

Srbija (3-4-1-2): Rajković, Milenković, Veljković, Pavlović, Živković /74.Birmančević/, Lukić /60. Tadić/, Gudelj /46.Ilić/, Kostić /43. Mladenović/, S. Milinković Savić, Vlahović, Mitrović /60.Jović/

Engleska (4-2-3-1): Pikford, Voker, Stons, Guehi, Tripijer, Rajs, Aleksander Arnold /69.Galager/, Saka /76.Boven/, Belingem /85. Mejnu/, Foden, Kejn

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Sport