Fudbal

"Orlovi" se za EP spremaju u Beču: Austrija prva provera Srbije pred turnir u Nemačkoj

Komentari

Autor: Euronews

04/06/2024

-

10:34

"Orlovi" se za EP spremaju u Beču: Austrija prva provera Srbije pred turnir u Nemačkoj
"Orlovi" se za EP spremaju u Beču: Austrija prva provera Srbije pred turnir u Nemačkoj - Copyright FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bs

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Srbije su u ponedeljak doputovali u Beč, gde će danas od 20.45 odigrati prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom Austrije.

To je prva prijateljska utakmice za izabranike Dragana Stojkovića pred Evropsko prvenstvo koje počinje 14. juna. Pre kontinetnalnog prvenstva, Srbija će odigrati i meč sa Švedskom u subotu 8. junua.

Biće to kvalitetne dve provere za "orlove" za turnir u Nemačkoj gde će naša reprezentacija biti u grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom.

"Austrija je kvalitetna i jaka reprezentacija, vrlo kompaktna. Utakmice u kvalifikacijama su pokazale da se radi o ozbiljnom timu. Zato smo i odabrali Austriju, jer ćemo imati težak i dobar test pred Evropsko prvenstvo. Ono što njih krasi, to je pre svega odličan timski duh, kao i individualni kvalitet na visokom nivou. Od igrača, tu su Sabicer, Lajmer, Arnautović, Gregorič. Smatram, da mogu dosta na Evropskom prvenstvu", istakao je selektor Stojković.

 

 

Nacionalnoj selekciji su se pridružili Aleksandar Mitrović, Luka Jović i Nikola Milenković. Selektor je naveo kako će svi ostali biti spremni za duel sa ekipom Ralfa Ragnika.

"Mitrović se tek priključio treninzima i sigurno će biti na klupi, kao i Luka Jović koji se vratio iz Australije. Ne bih želeo da rizikujem… Očekujem Nikolu Milenkovića da nam se priključi, ali i on neće biti u konkurenciji. Svi ostali su spremni i nemamo kadrovskih problema", rekao je Stojković.

Od samostalnosti Srbije (2006. godine), dve reprezentacije su odigrale četiri zvanične utakmice. "Orlovi" su upisali tri pobede, a Austrija jednu.

Komentari (0)

Sport