Fudbal

Anćeloti presekao: Kurtoa čuva gol Reala u finalu Lige šampiona protiv Dortmunda

Komentari

Autor: Euronews

31/05/2024

-

22:08

Anćeloti presekao: Kurtoa čuva gol Reala u finalu Lige šampiona protiv Dortmunda
Ančeloti - Copyright Tanjug/(AP Photo/Manu Fernandez)

veličina teksta

Aa Aa

Trener madridskog Reala Karlo Anćeloti izneo je utiske pred sutrašnje finale Lige šampiona (21.00, Arena 1 Premium) u kojem će njegov tim odmeriti snage sa Dortmundom na čuvenom "Vembliju".

Italijanski stručnjak imaće priliku da osvoji petu Ligu šampiona, odnosno treću kao trener Reala. Prethodne dve osvajao je kao šef stručnog štaba Milana 2003. i 2007. godine.

"Imali smo dovoljno vremena da se spremimo kako treba, ekipa je zaista fokusirana, koncentrisana. Svlačionica iam neophodno samopouzdanje da odigra najbolje što može. Ovo je najvažnija utakmica sezone za nas protiv rivala kojeg izuzetno poštujemo. Rekli smo već da Borusija zaslužuje da bude ovde i verujem da će sve proći onako kako smo planirali", rekao je Anćeloti.

Trener Reala potvrdio je da će sutra na golu biti Tibo Kurtoa, koji je veći deo sezone proveo van terena zbog povrede, dok će Ukrajinac, Andrij Lunjin takođe biti u sastavu, ali kraj terena, pošto je tri dana u nizu proveo pod temperaturom.

"Lunin je doptuovao sa nama, tu je, i biće na klupi jer je imao temepraturu poslednjih dana. Kurtoa će biti na golu u finalu", dodao je Anćeloti.

Osvrnuo se i na spekulacije da će Rodrigo naredne sezone preći u Mančester siti.

"Mislim da je atmosfera oko tima prethodnih dana, uoči utakmice, dobra. Dobro se osećam. Da nije tako bio bih zabrinut za igrače, ali imam veliko poverenje u njih. Znam da će dati sve na terenu. Rodrigo će isto tako dati sve od sebe. On je veoma važan igrač za nas i to će biti u budućnosti", rekao je Anćeloti.

Real Madrid bori se za 15. titulu šampiona Evrope, a Dortmund za treću.

Komentari (0)

Sport