Fudbal

Katai pakovao, Zvezdina mladost, srušila Napredak u Kruševcu

Komentari

Autor: Euronews

16/05/2024

-

21:01

Katai pakovao, Zvezdina mladost, srušila Napredak u Kruševcu
Katai pakovao, Zvezdina mladost, srušila Napredak u Kruševcu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Šampionski hod se nastavlja. U meču bez takmičarskog značaja za obe ekipe, Crvena zvezda je u Kruševcu nadigrala Napredak. Pitanje pobednika bilo je rešeno već posle prvog poluvremena, a Vladan Milojević je odlučio da šansu pruži pretežno mladim igračima. Ipak, glavni "paker" na utakmici bio je "čarobnjak" u kopačkama Aleksandar Katai, a u stopu ga je pratio Nikola Knežević. 

Da nije pogrešio sa podmlađenim sastavom Milojević, bilo je jasno već posle uvodnih minuta utakmice, kada je Nikola Knežević (21), na asistenciju Kataia smestio loptu iza leđa golmana Guteše - 0:1.   

Strelac prvog gola, upisao je potpm asistenciju u 42. minutu. Fantastično je pronašao samog Sremčevića, kome iskosa sa leve strane sa manje od deset metara nije bilo teško da sprovede loptu u mrežu - 0:2.

Na isteku prvog poluvremena Crvena zvezda je uspela da postigne i treći gol. Ponovo je u glavnoj ulozi asistenta bio Knežević, a strelac je sada Katai za - 0:3. 

Inače, osim Sremčevića i Kneževića, Milojević je šansu pružio i braći Mituljikić, Mimoviću, Šljiviću, Radojeviću, odnosno svim bonusima koji su došli u Kruševac. Isto je na drugoj strani učinio i trener Napretka, Stefanović, koji je takođe Kruševljanima predstavio budućnost kluba.

Iako je pitanje pobednika bilo odavno rešeno, čini se da Crvena zvezda nije imala nameru da stane. Katai je centrirao sa leve strane, gotovo sa gol-aut linije u 68. minutu, Sremčević je u petercu Napretka skočio i pogodio za 0:4. 

Uroš Sremčević je još jednom pokazao da ga u Crvenoj zvezdi nisu uzalud platili Lučancima skoro tri miliona evra, a nema sumnje da će naredne sezone biti jedan od bitnijih igrača u timu koji sa klupe vodi Vladan Milojević. 

U poslednjoj utakmici na domaćem terenu Crvena zvezda dočekuje Čukarički. Biće to posebno emotivna utakmica za Milojevića, jer će protiv bivšeg kluba proslaviti titulu, a na terenu će verovatno biti i njegov sin Nemanja, koji se ove sezone vratio u Čukarički. 

Mozzart Bet Supeliga Srbije, 6. kolo plej-ofa

četvrtak

Radnički 1923 - Vojvodina 0:0 
Napredak - Crvena zvezda 0:4 (0:3)
/Knežević 8, Sremčević 42, 68, Katai 45+1/ 

petak

Mladost - TSC 18.30 (A2P)
Čukarički - Partizan 18.30 (A1P)

Komentari (0)

Sport