Sezona

Poskupelo letovanje i u Crnoj Gori: Noćenja u Budvi nema ispod 40€, jedan deo primorja ubedljivo najpovoljniji

Komentari

Autor: Euronews Srbija/T.T.

14/07/2024

-

09:14

Poskupelo letovanje i u Crnoj Gori: Noćenja u Budvi nema ispod 40€, jedan deo primorja ubedljivo najpovoljniji
Poskupelo letovanje i u Crnoj Gori: Noćenja u Budvi nema ispod 40€, jedan deo primorja ubedljivo najpovoljniji - Copyright profimedia, Tanjug/NEWMEDIATEAM

veličina teksta

Aa Aa

Letnja sezona uveliko je počela u Crnoj Gori, pa se odmah da i primetiti da su cene više u odnosu na prošlu godinu. Međutim, prednost Crne Gore kao letnje destinacije, jeste što ima ponudu za svačiji džep. Tradicionalno, cene su najviše na Budvanskoj rivijeri, a značajno su skočile i u Boki Kotorskoj. Daleko najpovoljniji smeštaj može se naći na Ulcinjskoj rivijeri gde su i cene umnogome niže nego na ostatku primorja i na nivou prošlogodišnjih.

Napomena: Cene navedene u tekstu se odnose na noćenje za dve osobe u avgustu (na bazi desetodnevnog aranžmana) u objektima oglašenim na platformi Booking.

Ulcinjska rivijera najpovoljnija

Opština Ulcinj dom je nekih od najlepših plaža u Crnoj Gori, a i sam grad ima mnogo toga da ponudi. Iznajmljivanje apartmana početkom jula za dve osobe i na samo par stotina metara od plaže kreće se već od 45 evra po noćenju. Apartmani koji se nalaze na udaljenosti do 200 metara od plaže nešto su skuplji i njihova cena je u proseku 50 evra. Nešto dalje od centra, odnosno na više od 500 metra, noćenje se može naći i po ceni od 20 evra.

U mestima nadomak Ulcinja, kao što su Dobre Vode ili Utjeha, noćenje za dve osobe možete naći već od 25 evra, pa naviše. S druge strane, cene na Adi Bojani se kreću od 50 evra.

profimedia

 

Cene noćenja u hotelima su nešto više i kreću se od 60 evra u onima sa tri zvezdice, dok su u proseku oko 100 evra po noćenju u onim sa četiri. Najskuplji hotel na Ulcinjskoj rivijeri je svakako Azul Beach Resort Montenegro by Karisma na bazi all inclusive usluge po ceni noćenja od 400 evra.

Budva - što bliže plaži, to skuplje

Cena noćenja u gradu, na par stotina metara od Slovenske plaže iznosi već od 65 evra za dve osobe, pa naviše. Nešto niže cene su u apartmanima koji su udaljeni više od kilometar i kreću se oko 45 evra po noćenju. S druge strane, apartmani u Starom gradu kreću se od 120 evra po noćenju, pa sve do 300, što znači da treba izdvojiti više novca ako želite da budete u centru zbivanja. Ni ove godine ništa manje ne koštaju apartmani u Bečićima i Petrovcu koji su nadomak Budve, gde u proseku treba izdvojiti oko 50 evra po noćenju u apartmanima koji su i do 800 metara od plaže.  

profimedia

 

Što se tiče Svetog Stefana, cene su raznolike. Premda postoji nekoliko jeftinijh opcija po noćenju u vidu apartmanskog smeštaja koji se kreće oko 60 evra za dve osobe, ipak prednjače luks vile sa bazenima koje nude noćenje po ceni od 90 evra, pa naviše - čak i kada se nalaze na istoj udaljenosti od plaže kao i one jeftinije.

Najskuplje hotelsko noćenje pak, svakako je u budvanskom Dakli rizortu gde košta "tričavih" 640 evra po noćenju, u Astoriji blizu 240, dok se cene u hotelima sa četiri zvezdice kreću od 150 evra, pa sve do 300, a onim od tri zvezdice do 120 evra. Hotel Slovenska plaža nudi noćenje po ceni od 150 evra, a bečićki Splendid 350.

Tivat od 45 evra

Tivat je zbog aerodroma savršeno mesto za ljubitelje noćnih šetnji u Porto Montenegru, ali i za one koji ne mogu da prelome da li bi radije letovali u zalivu ili na otvorenom moru. Uostalom presuđuje i pozicija aerodroma. Osim toga, blizina poluostrva Luštica i Boke Kotorske pruža mogućnost za svakodnevno menjanje plaža, zbog čega je važna i lokacija smeštaja.

Skromniji apartmani koji imaju ono neophodno kreću se već od 45 evra po noćenju, dok oni bliži Porto Montenegru koštaju od 60 evra, pa naviše.

Unsplash

 

Suprotno povoljnim apartmanima, tu su tivatski hoteli, pa za čuveni Nikki Beach Montenegro treba izdvojiti 470 evra po noćenju, a za Regent Porto Montenegro preko 700. Hotel Chedi Luštica Bay nudi noćenje po ceni od 550 evra po noćenju.

Hoteli sa četiri zvezdice pak, kao što su Pine ili Franca nude noćenja od 180 evra, pa naviše.

Boka Kotorska poskupela

Premda sam grad Kotor ne obiluje toliko kvalitetnim plažama, postoje turisti kojima je važan sam boravak u gradu i njegovoj okolini. Tako se u srcu Starog grada mogu naći apartmani od 110 evra, pa naviše. Za 60 evra može se naći i apartman van Starog grada.

S druge strane, popularna Bijela je možda jedno od najjeftinijih odredišta u Boki gde se cene noćenja u apartmanskom smeštaju kreću već od 40 evra, dok je Perast nešto skuplji sa minimalnim cenama od 100 evra po noćenju.

Unsplash

Valja imati na umu da su mnoge stare vile pretvorene u moderne butik hotele, te shodno tome na pomenutim destinacijama postoje i oni koji nude noćenje od 90 i više evra.

Jedna od omiljenih destinacija srpskih turista Herceg Novi nudi noćenje za dvoje po cenama već od 40 evra, dok su oni apartmani bliži gradskoj plaži u proseku oko 85 evra.

Cene u hotelima sa četiri zvedice u Perastu su u proseku od 130 evra, pa naviše, dok je hotel Carine u Bijeloj čak 254 evra po noćenju. Hotel Palmon Bay u Herceg Novom nudi nešto povoljniju varijantu u koju je uključen i doručak po ceni od 219 evra.

 

Komentari (0)

Putovanja