Novosti

Grčka ostrva koja će biti krcata za Uskrs: Cene kao u jeku sezone, nema noćenja ispod 50 evra

Komentari

Autor: Voria.gr

30/04/2024

-

16:37

Grčka ostrva koja će biti krcata za Uskrs: Cene kao u jeku sezone, nema noćenja ispod 50 evra
Grčka ostrva koja će biti krcata za Uskrs: Cene kao u jeku sezone, nema noćenja ispod 50 evra - Copyright unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Krf se svakako nalazi na vrhu liste najtraženijih grčkih destinacija za proslavu Uskrsa, sa popunjenošću smeštajnih kapaciteta koji su već dostigli 92 odsto. Međutim, i ostrva u severnoj Grčkoj prilično su tražena, posebno ona u blizini Soluna.

Vlasnici apartmana veruju da će već do sutra smeštajni kapaciteti biti popunjeni, zato što je glavna odlika domaćih turista da se organizuju u poslednjem trenutku, koju dele ujedno sa svim balkanskim narodima koji se očekuju među posetiocima.

Portal Voria.gr istražio je kojih šest ostrva je najtražnije za uskršnje praznike, ali i kako se kreću cene koje variraju od mesta do mesta u zavisnosti od kategorije i smeštaja, sadržaja i lokacije.

unsplash

Krf

Zahvaljujući svojim specifičnim uskršnjim tradicijama Krf je definitivno najtraženija lokacija, pa je samo pitanje sata kada će popunjenost smeštajnih kapaciteta dostići 100 odsto. U hotelu sa četiri zvezdice, cena smeštaja po noćenju kreće se od 220 do 280 evra, dok AirBnb dostiže 150 evra. Naravno, ima i slučajeva da noćenje, ako je u pitanju vila sa bazenom u blizini plaže, može koštati i 2.000 evra.

unsplash

Tasos

Popunjenost smeštajnih kapaciteta na Tasosu danas iznosi 75 odsto, dok se veći deo turista očekuje tek od 3. maja. Kada su cene u pitanju, tročlana porodica za noćenje u hotelu sa četiri zvezdice potrošiće oko 240 evra, u hotelu sa tri zvezdice oko 200 evra, a u iznajmljenim apartmanima oko 110 evra.

unsplash

Samotraki

Na Samotrakiju, popunjenost je 90 odsto, gde će Grci činiti najveći broj gostiju. Njih, barem po broju rezervacija, slede Rumuni i Bugari. Noćenje u hotelu sa tri zvezdice za vreme praznika košta 80 evra, dok je cena za AirBnb ista. Kada su u pitanju kuće za iznajmljivanje, cena može dostići 150 evra po noćenju.

unsplash

Limnos

Dostupnost smeštajnih kapaciteta je takođe ograničena na Limnosu, a cene se kreću relativno niskim stopama. U hotelu sa četiri zvezdice cena noćenja iznosi 100 evra, dok je za hotel sa tri zvezdice potrebno izdvojiti 78 evra. Za smeštaj u AirBnb objektima cene se kreću na sličnim nivoima.

unsplash

Skijatos

Na Skijatosu je procenat rezervacija već uoči praznika dostigao 77 odsto. Cena noćenja u hotelu sa tri zvezdice dostiže 110 evra, dok se u hotelu sa četiri zvezdice kreće od 140 do 220 evra. Na AirBnb-u zakup po noćenju košta od 100 do 200 evra. Međutim, ako je reč o sobama za izdavanje, moguće je da se cene kreću već od 50 evra.

unsplash

Skopelos

Na Skopelosu popunjenost je već dostigla 80 odsto. Cena noćenja u hotelu sa dve zvezdice dostiže 60 evra, dok je u hotelu sa pet zvezdica 160 evra. Kuće se mogu naći već po ceni od 90 evra po noćenju, a vile 200 evra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja