Čaj prija i kad nismo prehlađeni: Sve o napitku koji čak i u Srbiji predstavlja ozbiljnu konkurenciju kafi
Komentari12/11/2024
-20:11
I Miholjsko leto je za nama, a hladni dani primorali su s da posegnemo za toplijim jaknama i kaputima. Ovo doba godine takođe je idealno za uživanje u toplim napicima, naročito čajevima.
Iako se u Srbiji ispijanje čajeve do nedavno praktikovalo uglavnom u terapijske svrhe, postaje i sve popularniji kao zamena za kafu.
Katarina Nikolić, menadžerka "Kuće čaja" za Euronews Srbija objašnjava da se sada čajevi piju i zimi i leti i otkriva koje su najpopularniji ukusi iz njihove ponude.
"Najviše čajeva je iz Kine i Japana i to zelenih, crnih čajeva i drugih biljnih čajeva. Neobični su recimo crni čaj sušen na kineskom boru i ulong čaj u kuglicama, koji je sušen na pari mleka", objašnjava naša sagovornica.
Svaki čaj zahteva specifičnu pripremu, a karakteristično za sorte zelenog čaja je da podrazumevaju nešto nižu temperaturu vode - između 70 i 80 stepeni Celzijudsa.
Crne i biljne, kao i voćne čajeve, potrebno je koristiti ključalu vodu, a u crni može da se doda i mleko - toplo ili hladno.
A kakvi sve ukusi mogu da se nađu u "Kući čaja" i šta se preporučuje za mršavljenje, pogledajte u priloženom videu.
Komentari (0)