Život

Uvek je pravo vreme za fizičku aktivnost: Besplatan pilates "za treće doba" u Sportskom centru "Šumice"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/09/2024

-

19:31

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Iako je mnogi ne praktikuju, redovna fizička aktivnost podjednako je važna u svim fazama života. Zato Sportski centar "Šumice" za naše najstarije sugrađane organizuje različite besplatne aktivnosti kako bi ostali fizički aktivni i zdravi. 

Direktorka centra Andrijana Rusić za Euronews Srbija kaže da su među njima i časovi pilatesa pod nazivom "Zdravo treće doba" koji se održavaju svakog ponedeljka i četvrtka od devet časova . 

"Mi smo jedini sportsko-kulturni centar u gradskom jezgu opštine Voždovac i samim tim smo smatrali da treba da postoje programi za sve kategorije stanovništva. Naravno, mi volimo, pazimo i čuvamo naše seniore i veoma smo srećni i ponosni što oni ovde svake nedelje treniraju i čuvaju svoje dobro zdravlje sa nama", kaže Rusić i poziva sve starije sugrađane da im se pridruže.

Istruktorka pilatesa Snežana Ćirić kaže da u njenoj grupi, nažalost, nema muškaraca, ali da zato ima više od 40 žena.

"Ovo su pilates vežbe u kombinaciji baleta, malo joge. Divim se damama na rezultatima koje postižu", kaže Ćirić.

Euronews

 

Jedna od polaznica demonstrirala je pred kamerama Euronews Srbija neke od zahtevnih pokreta. 

"Ja sam dugo išla na Pilates, ali s godinama, naravno, to počinje preambiciozno. Ovo mi je savršeno. Ovim treninzima postižem da mogu da izdržim život. Jutarnji časovi mi daju energiju za ceo dan. Družimo se, popijemo kafu, a nekada idemo u pozorište zajedno, pošto ovde i predstave ponekad nekada besplatne. Mi penzioneri besplatno koristimo sve što može", zaključuje naša sagovornica.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin