Život

"Kako se osloboditi starog kauča": Britanci koji nezakonito bace neželjene stvari mogu da plate kaznu do 1.150 evra

Komentari

Autor: Tanjug

22/09/2024

-

23:48

"Kako se osloboditi starog kauča": Britanci koji nezakonito bace neželjene stvari mogu da plate kaznu do 1.150 evra
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Britanci koji poseduju kućni predmet koga žele da se reše, mogli bi da se suoče sa visokom kaznom ako naprave grešku prilikom pokušaja da ga se oslobode.

Kako su pretrage na Guglu za "kako se osloboditi starog kauča" zabeležile 200 odsto porast u septembru, tako su i nove kazne u rasponu od 460 do 1.150 evra za kršenje zakona o nezakonitom odlaganju otpada postale aktuelne, prema novim pravilima laburističke vlade.

Stručnjak iz Sofa kluba dao je savete o tome kako da se izbegnu visoki troškovi prilikom izbacivanja starih ležaja.

Šef lanca snabdevanja, Met Bruker, objasnio je kako se osloboditi starog kauča bez suočavanja sa strogim kaznama, preneo je Birmingem lajv.

"Kršenje zakona o ilegalnom odlaganju odnosi sa na otpad, bilo da je čvrst ili tečan, na zemljištu ili u vodi, često da bi se izbegli troškovi pravilnog odlaganja. Prekršioci se mogu suočiti sa kaznama do 1.150 evra, a u ozbiljnijim slučajevima, kazne mogu uključivati i zatvorske, u visini do pet godina", objasnio je Bruker.

Naglasio je da je, s mogućim promenama zakona na vidiku zbog nove laburističke vlade, sada više nego ikad važno upoznati se sa zakonitim načinima odlaganja neželjenog nameštaja kako bi se izbegle visoke kazne ili još ozbiljnije pravne posledice.

"Kada se radi o oslobađanju od neželjenog kauča, postoji nekoliko opcija koje treba razmotriti. Ako je vaš kauč u dobrom stanju, doniranje lokalnoj humanitarnoj prodavnici je odličan način da doprinosite zajednici. Mnoge humanitarne prodavnice rado prihvataju donacije nameštaja, koji se zatim može preprodati u korist onih koji možda ne mogu priuštiti potpuno novi kauč", istakao je on.
 

Komentari (0)

Magazin