Zdravlje

Italijani godišnje troše 24 milijarde evra na lepotu i negu tela

Komentari

Autor: Tanjug

26/10/2024

-

14:30

Italijani godišnje troše 24 milijarde evra na lepotu i negu tela
Italijani godišnje troše 24 milijarde evra na lepotu i negu tela - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Italijani godišnje troše 24 milijarde evra na negu tela, uključujući tretmane lepote, frizerske usluge i razne kozmetičke proizvode. 

Samo u sektoru kozmetike, potrošnja je porasla za 31,5 odsto u poslednjih deset godina, objavila je italijanska asocijacija za ekodermatologiju Skineko (Skineco), prenosi Ansa.

Prošle godine, svaka italijanska porodica u proseku je potrošila oko 929 evra na lepotu i negu tela. 

Od toga, 12,5 milijardi evra je izdvojeno za kozmetičke proizvode, uključujući sredstva za higijenu, proizvode za lice, kosu i parfeme. 

Očekuje se da će u ovoj godini u sektoru kozmetike ta brojka dostići 13,5 milijardi evra, što predstavlja porast od osam odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Italijani posebnu pažnju posvećuju nezi kose, pa je tako prošle godine potrošeno više od jedne milijarde evra na proizvode za kosu i gotovo 9,8 milijardi evra na usluge frizera, što u proseku iznosi skoro 380 evra godišnje po porodici.

"Dok između 80 i 85 odsto muškaraca i 35 do 40 odsto žena ima probleme sa kosom, 44 odsto muškaraca u Italiji ima problema sa opadanjem kose", rekao je Puči Romano, predsednik aocijacije Skineko.

 

Komentari (0)

Magazin