Aktuelno iz kulture

Staša Nikolić: U hororu "Subspecies" suština je ista kao i u "Faustu" - da li dobro pobeđuje zlo

Komentari

Autor: Tanjug

18/07/2023

-

12:45

Staša Nikolić: U hororu "Subspecies" suština je ista kao i u "Faustu" - da li dobro pobeđuje zlo
Staša Nikolić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Staša Nikolić proteklih meseci vredno je radila na nekoliko projekata. Igra dve uloge u predstavi "(Pra)faust" Borisa Liješevića u Beogradskom dramskom pozorištu, zatim u petom delu filma "Subspecies" američko-rumunskog reditelja Teda Nikolaua, a pridružila se i ekipi treće sezone serije "Tajna vinove loze".

Govoreći o "(Pra)faustu", istakla je da joj nije bilo teško da tumači likove krčmarice Altmajerke i Lize, "koja je pokretač i nagoveštaj tragedije".

"Već imam iskustvo u 'Zaljubljenom Šekspiru' gde tumačim Violu i majstora Kenta. Zaista nije bilo teško. Kroz improvizacije smo dosta dugo radili sa Borisom, istraživali tekst. U početku smo imali strahove od stiha, da li će publika sve razumeti pošto je to Gete napisao davno", rekla je Nikolić.

Pridruživši se ekipi američko-rumunskog reditelja Teda Nikolaua u petom delu filma "Subspecies", Nikolić kaže da joj je bilo zanimljivo raditi na takvom projektu i "upoznati se sa svetom naučne fantastike i vampira".

"To liči na Drakulu, ali smo to prilagodili, jer se snimalo u Srbiji, na Kalemegdanu, Niškoj tvrđavi i u Pirotu, tako da se sve lokacije i vide u filmu. Imali smo premijeru u Americi u martu tako da sam mogla na veliko platnu da vidim i moje bliske lokacije, pošto sama rodom iz Niša", navela je glumica.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Nikolić nije pratila horor žanr, pošto najviše voli dramu, komediju i melodramu, ali priznaje da je uživala radeći "Subspecies", "zato što kad otkrijete taj svet on liči na naš".

"Samo je kroz metaforu i simbole prebačen u svet vampira i ostalih čudovišta. Sve što rade je malo ekstremnije od toga kako bi prikazali u nekom realističnom filmu. Suština je ista - da li dobro pobeđuje zlo, kao i u Faustu. Kada dušu prodate đavolu da li vaša muzika može ostati ista ili je korumpirana", ocenila je Nikolić.

Nikolić se pridružila ekipi treće sezone serije "Tajna vinove loze", koja je na sredini snimanja, i očekuje da će biti "jako uzbudljivo, pošto je scenario napisan jako zanimljivo" i jako joj se dopada lik kog igra, i dobila je priliku da uči od stvaralaca kakvi su Gorčin Stojanović, Ana Marija Rosi i Dejan Karaklajić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura