Aktuelno iz kulture

Malo pozorište "Duško Radović" slavi 75. rođendan: "Prva publika sada već dovodi svoje unuke na predstave"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/10/2024

-

10:48

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Malo pozorište "Duško Radović" proslaviće 75 godina rada večeras u 20 časova, a na rođendan će dodeliti nagrade i neke od glumaca ispratiti u zasluženu penziju.

Među njima je Ljiljana Peroš, koja je ulaskom u pozorište sa samo 16 godina postala najmlađa profesionalna glumica u Jugoslaviji. Sa šest godina dobila je ulogu u koprodukcijskom filmu "Tri supermena" i počela da recituje u emisiji "Dobro jutro, deco". Njena prva prava pozorišna uloga bila je u tadašnjem Savremenom pozorištu na Crvenom krstu (današnje Beogradsko dramsko pozorište), a sa četrnaest godina je gostovala u moskovskom pozorištu.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

"Mislila sam da ću se danas mnogo gore osećati, ali kada se okrenem iza sebe, pamtim samo lepe stvari. Ja zaista ne mogu da kažem da se meni nešto loše dogodilo u tom pozorištu. Igrala sam divne uloge, provela divne godine sa kolegama, upoznavala nove mlade glumce koji sada dolaze", priseća se Peroš u razgovoru za Euronews Srbija.

Bojana Karajović, direktorka Malog pozorišta, kaže da je 75. rođendan značajna prekretnica, jer sada neka prva publika pozorišta, već dovodi svoje unuke na njihove predstave.

"Napravili smo malu atraktivnu 'Potragu – 75 koraka do Radovića' u parku Tašmajdan. To je interaktivna igra koja kroz razne pitalice i mozgalice dovodi decu do tri punkta u parku Tašmajdan, a za naredni vikend planiramo da izvedemo besplatne predstave gostujućeg pozorišta iz Danske", najavljuje Karajović i poziva sve gledaoce i čitaoce Euronews Srbija da prate ažuriranja na njihovom sajtu, kako bi mogli da se prijave za besplatne ulaznice.

Ovog vikenda su svi programi već popunjeni, a u subotu u 17 časova izvodi se komad "Čudne ljubavi", dok je u nedelju u 12h na repertoaru "Mala škola rokenrola".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura