Aktuelno iz kulture

Kantautorka Tam za Euronews Srbija najavila novi album: "Poigravam se sa žanrovima"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/10/2024

-

17:31

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Ona je pomerila granice pop muzike u Srbiji, a postala je i ikona dream-popa za mlađe generacije. 

Mlada nada muzičke scene Tamara Popović karijeru gradi pod pseudonimom Tam. Karijeru je započela 2019. godine, i već je tada pokazala svoj talenat. Dve godine kasnije, tokom pandemije koronavirusa objavila je i prvi EP "Refleksija". Pesme sa istog brzo su našle put do publike i to joj je otvorilo vrata da nastupa na raznim festivalima od Nišvila do Exita.

Euronews Srbija

 

Tam za Euronews Srbija najavljuje novi album, koji bi svetlo dana trebalo da ugleda sledeće godine. Proces je, kako kaže, nešto sporiji, zato što uglavnom sve radi sama, ali i zato što radi na novom projektu o kom nije želela previše toga da nam otkriva.

"Žanrovski se dosta poigravam, tako da biće svega. Svakako album nije kohezivan -  jedna pesma puta deset - nego se menja", kaže Tam za Euronews Srbija.

Prošlog meseca lansirala je pesmu "Vanilla Sky" sa hrvatskom kantautorkom Miach i kaže da se izvođači u regionu drže zajedno.

"To je neka vrsta novog talasa. Svi se povezujemo, družimo, volimo i mnogo je bitno da se držimo zajedno. Tako ojačavamo i svoju publiku, a više ljudi će saznati za njih ovde i za nas tamo. Tako da je to baš vredna stvar i pola albuma koji trenutno spremam, što se tiče produkcije radiće hrvatski umetnici", objašnjava naša sagovornica.

Više o njenim novim projektima, ali i savetima koje ima za nove generacije izvođača, možete videti u priloženom videu.

Komentari (0)

Kultura