Aktuelno iz kulture

Inspiracija Krležom i posle jednog veka: Predstava "Šarlota Kasteli" premijerno izvedena u BDP-u

Komentari

Autor: Tanjug

28/09/2024

-

22:41

Inspiracija Krležom i posle jednog veka: Predstava "Šarlota Kasteli" premijerno izvedena u BDP-u
Inspiracija Krležom i posle jednog veka: Predstava "Šarlota Kasteli" premijerno izvedena u BDP-u - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predstava "Šarlota Kasteli" reditelja Branislava Mićunovića, inspirisana dramom Miroslava Krleže "Gospoda Glembajevi" premijerno je izvedena večeras u Beogradskom dramskom pozorištu. 

Publika ispunjene sale imala je priliku da pogleda komad o Šarloti Kasteli, čiji je lik obeležen problematičnim moralom, ali i izraženom empatijom. 

Tanjug/Jadranka Ilić

 

"Ono telesno u nama nije prljavo. Naprotiv: sve je u nama ženama telesno i ja to ne poričem... Ako sam ja što kriva, zaklinjem se materom božijom da sam to i krvavo okajala", reči su protagonistkinje Kasteli koju tumači Isidora Simijonović. 

Na sceni su likove oživeli glumci Marko Gvero, Andrija Kuzmanović, Dunja Stojanović, Pavle Pekić, Amar Ćorović, Danijel Sič i Milan Zarić. 

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Karaktere Šarlote Kasteli, Ignjatovića Glembaja, Leona Glembaja i druge, dramski je oživela Dragana Tripković. 

Scenografija Aleksandra Denića doprinela je atmosferi, dok su kostimi Tatjane Radišić ilustrovali vreme zbivanja radnje predstave. 

Za scenski govor zadužen je Radovan Knežević, a za scenske pokrete Marija Milenković. 

Publika je aplauzom ispratila protagoniste predstave.

Među brojnim predstavnicima javnog života, koji su prisustvovali premijeri predstave "Šarlota Kasteli" u BDP, bili su i glavna urednica agencije Tanjug Jovana Joksimović i njen suprug, regionalna pop zvezda, Željko Joksimović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura