Aktuelno iz kulture

Novi film Rajka Grlića "Svemu dođe kraj" 10. oktobra u Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

25/09/2024

-

16:38

Novi film Rajka Grlića "Svemu dođe kraj" 10. oktobra u Beogradu
Novi film Rajka Grlića "Svemu dođe kraj" 10. oktobra u Beogradu - Copyright Prinskrin/Youtube/Blitz Hrvatska

veličina teksta

Aa Aa

Novi film reditelja Rajka Grlića "Svemu dođe kraj",  premijerno će biti prikazan 10. oktobra, u bioskopima MTS Dvorana i Sinepleks Ušće u Beogradu, saopštili su distributeri. 

Glavne uloge u filmu igraju Živko Anočić, Jelena Đokić i Boris Isaković, a u ostalim ulogama su Janko Popović Volarić, Emir Hadžihafizbegović, Ksenija Marinković i drugi.

Iako film ne spominje konkretne političare, likovi i situacije jasno odražavaju složene aspekte hrvatskog društva kao i društva u celom regionu.

"Mislim da je na publici da na platnu prepozna ili ne prepozna neka lica iz stvarnog zivota", rekao je reditelj Rajko Grlić.

Film je inspirisan delom književnika Miroslava Krleže "Na rubu pameti", a u saradnji s književnikom Antom Tomićem, Grlić istražuje tamne strane tranzicije i kapitalizma kroz svet bogatih i moćnih koji upravljaju društvom i svet običnih ljudi koji se suočavaju s nepravdom.

Na prestižnim filmskim smotrama na kojima je film do sada prikazan, dodeljene su mu i dve nagrade i to Zlatna arena u Puli Borisu Isakoviću za najbolju sporednu mušku ulogu, kao i "Zlatna mimoza" Jeleni Đokić za najbolju žensku ulogu na nedavno završenom festivalu u Herceg Novom.

Film je podržan od strane Filmskog centra Srbije i Kulturnog centra Vojvodine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura