Aktuelno iz kulture

Novi pobednik emisije "Amerika ima talenat" je muzikalni školski domar: Ričardov glas očarao očarao planetu

Komentari

Autor: USA Today

25/09/2024

-

19:00

Novi pobednik emisije "Amerika ima talenat" je muzikalni školski domar: Ričardov glas očarao očarao planetu
Novi pobednik emisije "Amerika ima talenat" je muzikalni školski domar: Ričardov glas očarao očarao planetu - Copyright Prinskrin/Youtube/America's Got Talent

veličina teksta

Aa Aa

Takmičarski rijaliti šou "Amerika ima talenat" (America's Got Talent) ima novog pobednika - Ričarda Gudala, koji je dobar deo života proveo kao školski domar.

Pedesetogodišnjak iz Indijane, čiji je snimak sa audicije na kojoj je izveo pesmu grupe "Journey" "Don't Stop Believin'" postao viralan, trijumfovao je u finalu, nadmašivši devet preostalih finalista, među kojima i tanzanijsku akrobatsku grupu "Hakuna Matata Acrobats", stendap komičara iz Zimbabvea i japanske plesače "Airfootworks". 

U finalu takmičenja Gudal je izveo pesmu od koje je sve i počelo i to u pratnji članova grupe "Journey."

Sudije u 19. sezoni šoua bili su Sajmon Kauel, Haui Mandel, Hajdi Klum, Sofija Vergara i Teri Kruz. 

U finalu takmičenja nastupale su i zvezde, poput olimpijske gimnastičarke Simon Bajls, muzičari Majkl Buble, Stiv Aoki, Gabrijel Iglesijas i Andra Dej.

Gudal je radio u jednoj školi kao domar pune 23 godine, a prvi put je seo u avion kako bi došao na audiciju za "Amerika ima talenat", piše USA Today.

Svojevremeno je pevao u gospel triju, ali je njihov kratkotrajni pokušaj da se ozbiljnije bave muzikom prekratila pandemija koronavirusa. 

Kada je 2021. njegova supruga Peti preminula od karcinoma, utehu je tražio u pesmi.

"Kada ste tako dugo u braku i neko premine, ostaje velika praznina i najveća briga je da otkrijete ko ste vi bez njih. Muzika je tu bila kao most", rekao je pevač za "Indianapolis Star".

Našao je novu ljubav, Endži Vanoven i njom se oženio nedelju dana pre finala. 

Gudal je privukao pažnju javnosti još 2022. kada je njegov snimak izvođenja pesme "Don't Stop Believin'" na maturi đaka njegove škole postao viralan.Hvalio ga je čak i frontmen grupe "Journey" Stiv Peri.

Iako nije očekivao pobedu, ranije je otkrio da bi u slučaju da mu to pođe za rukom, dobijenih milion dolara uložiti u kupovinu kampera, kojim bi otputovao u Floridu i tamo proveo penzionerske dane. 

"Nisam fensi osoba", rekao je Gudal.

Komentari (0)

Kultura