Aktuelno iz kulture

Niški rokeri za Dušana: Balkanrock fest i ove godine ima humanitarni karakter

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/09/2024

-

12:43

Niški rokeri za Dušana: Balkanrock fest i ove godine ima humanitarni karakter
Niški rokeri za Dušana: Balkanrock fest i ove godine ima humanitarni karakter - Copyright Plakat

veličina teksta

Aa Aa

Balkanrock fest, koji će biti održan u Nišu u četvrtak 26. septembra, i ove godine je humanitarnog karaktera. Prikupljaće se novac za lečenje Dušana Dinića iz Jelašnice kod Niša.

Dušanu je u desetoj godini dijagnostifikovan tumor na malom mozgu. Lečen je na Klinici za neurohirurgiju u Beogradu. Imao je nekoliko operacija, ugrađene su mu VP šanta u glavi, kanila i gastrostoma. Nakon serije epileptičkih napada, prestao je da komunicira. Živi sa tatom, a sredstva su mu potrebna za lečenje, operacije, rehabilitacije, preglede, laboratorijske analize, lekove, fizikalne tretmane, ortopedska pomagala.

Na ulazu u koncertni prostor, dvorište Banovine, biće postavljena kutuja za sakupljanje priloga.

 

 

 

U takmičarskom delu Balkanrock festa nastupiće pet mladih bendova različitog žanrovskog opredeljenja - Mulj, Olovni vojnik, Maktub, Sky Hook i For It To Be Empty. Pobednik takmičenja dobiće snimanje jedne numere u profesionalnom muzičkom studiju i učešće na Nišville jazz festivalu naredne godine.

Organizatori festivala su Udruženje građana Balkanrock, Grad Niš i Studentski kulturni centar Niš. Ulaz na festival je besplatan, a koncert počinje u 20.00 časova.

U dvorištu Banovine biće i štand Udruženja Zoo Planet iz Niša, gde se može podržati njihova kampanju za prikupljanje sredstava za plaćanje 15.000 bala sena za životinje o kojima brinu.

Komentari (0)

Kultura