Aktuelno iz kulture

Sia ima devet godina i organizuje prvu samostalnu izložbu u Beogradu: "U mom svetu sve je pufnasto i nekako slatko"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/09/2024

-

16:17

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Umetnica Sia Paradinović još nije proslavila deseti rođendan, a već predstavlja svoju prvu samostalnu izložbu i to u Ustanovi kulture "Parobrod", večeras 24. septembra, s početkom u 19 časova. 

Sia je rođena 2014. godine, a počela je da crta već u trećoj godini. Prvu sliku naslikala je u sedmoj, a tada je počela da se bavi i digitalnom ilustracijom.

"Ja sam sa samo tri godine izmislila svoj svet, pa onda sam u tom svetu izmislila još nešto po imenu 'Gummy Buddy'", objašnjava Sia za Euronews Srbija, dodajući da je u njenom svetu "sve pastelno, pufnasto i nekako slatko". 

Otac mlade umetnice, Ivan Paradinović, primetio je talenat svoje ćerke od njenih malih nogu, a kaže da se seća njene prve slike, nastale u tehnici akril na platnu, koju je naslikala kada je imala samo sedam godina.

Euronews Srbija

 

"Digitalne radove je počela da radi negde sa sedam godina kada je dobila svoj tablet. Onda je počela da razvija i tu svoje veštine", kaže Paradinović, dodajući da su joj od početka pružali podršku da se umetnički izrazi.

"Mi smo porodica umetnika i nekako je sve to došlo prirodno. Uvek smo se trudili da joj pružimo sve što joj treba, da može da razvija te svoje umetničke nagone, tako da ona i đak Osnovne muzičke škole 'Stanković' i svira klavir. Šta god da ju je zanimalo do sada i šta god je ona poželela da uči, mi smo to podržali i prihvatali i uživamo u tome svaki dan", ističe naš sagovornik.

Izložba Sie Paradinović trajeće u Ustanovi kulture "Parobrod" sve do 10. oktobra. 

Komentari (0)

Kultura