Aktuelno iz kulture

MMA borac Dušan Džakić o filmu "Megdan" i povratku u ring: "Samo ja znam kako sam podneo pripreme"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/09/2024

-

14:53

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Velika beogradska premijera filma "Megdan: Između vode i vatre" održaće se 24. septembra u Sava Centru, u renoviranoj Plavoj dvorani.

Ovaj ljubavno sportski filmski spektakl stiže pred bioskopsku publiku nakon svetske premijere na Filmskom festivalu u Napulju, odakle se vratio sa čak dve nagrade, ali i regionalne i srpske pretpremijere na Sarajevo film festivalu, kao i Filmskom festivalu u Nišu - gde je na oba mesta pobrao simpatije, ali i nagrade publike.

Film "Megdan" je uzbudljiva drama čija je glavna linija priče posvećena snazi volji bivšeg sportiste velikih snova, koga okolina i društvo teraju da u vrtlogu stvarnosti pronađe ljubav i smisao. Nekadašnja vaterpolo zvezda Petar (Viktor Savić), sada čuvar u noćnom klubu, kreće u igru sa visokim ulozima kako bi spasao svoj vaterpolo klub od propadanja. Dok roni sve dublje u balkansko podzemlje, Petar otkriva da je linija između pobede i poraza tanka.

U glumačkoj podeli su i pravi MMA borci - Vaso Bakočević, ali i Dušan Džakić koji je u Euronews Jutro govorio o svom sportskom i glumačkom iskustvu.

Euronews

 

Pre nekoliko meseci, Džakić se vratio u ring posle pet godina pauze usled povrede oka.

"Mislim da je ovo bio prvi slučaj možda čak ne samo u zemlji nego i u regionu, da je jedan borac, u ovom slučaju ja, poražen, a da je izašao iz borbe kao pobednik. Sve kritike, sugestije i utisci nakon tog meča koje sam dobio su bili pohvalni, jer sam se borio protiv šampiona i pokazao izuzetnu fizičku spremnost, kako fizičku, tako i mentalnu. Svi misle da je izgledalo kao da mi godine ne mogu ništa, ali samo ja znam kako sam podneo pripreme", rekao je sportista za Euronews Srbija.

Iako je već imao priliku da glumi u domaćim serijama i mnogo puta gostuje u medijima, iskustvo rada na filmu bilo mu je novo, a priznaje i da je osećao blagi pritisak, naročito zbog toga što su u podeli istaknuti glumci, poput Vojina Ćetkovića i Petra Božovića.

Viktor Savić, koji igra glavnu ulogu, pričao je svojevremeno da je prvih dana vežbi i snimanja dobio brojne modrice, a Džakić ističe da se postavio kao pravi profesionalac.

"On je pripremljen od strane vrhunskih boraca i trenera, za ulogu borca, a mali, skromni, doprinos tome sam imao i ja i mogu reći da je Viktor stvarno profesionalac", rekao je MMA borac.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura