Aktuelno iz kulture

MAPA 032: Voja Brajović otvara prvi pozorišni festival u Čačku

Komentari

Autor: Tanjug

18/09/2024

-

16:49

MAPA 032: Voja Brajović otvara prvi pozorišni festival u Čačku
MAPA 032: Voja Brajović otvara prvi pozorišni festival u Čačku - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Prvi Pozorišni festival mladih amaterskih i profesionalnih autora "MAPA 032" u Čačku otvoriće 23. septembra glumac Vojislav Brajović, najavili su danas organizatori.

"Pre zvaničnog otvaranja, atmosferu pozorišne magije pokrenuće Kralj Čačka uz čije stihove će biti otkriven prvi rad polaznika i mentora likovne radionice festivala - montažni mural 'Mapiranje Čačka' koji će tokom čitavog dana nastajati na gradskom trgu", rečeno je u saopštenju.

Kako je najavljeno, na festivalu pod sloganom "Pronađi se u pozorištu“ od 23. do 29. septembra biće izvedene predstave "Ko je ubio Dženis Džoplin“ Srpskog narodnog pozorišta, "„Uspavanka za Aleksiju Rajčić“ Narodnog pozorišta iz Beograda i "Ljubinko i Desanka“ Narodnog pozorišta "Toša Jovanović“ iz Zrenjanina.

Tu su i "Upotreba čoveka“, u koprodukciji "Grad teatra” Budva, Novog tvrđava teatra, Novosadskog pozorišta/Ujvideki Színhaz  i Ist vest (East West) centra iz Sarajeva, kao i „Tri zime“ pozorišta "Promena“ i "Ko igra Sonju Savić?“ Gradskog pozorišta Čačak.

O najboljoj predstavi na festivalu, odlučivaće žiri u kome su glumci Radoje Čupić i Isidora Minić, i dramaturg Petar Mihajlović.

U Amaterskoj selekciji su predstave "Lilika“ Dramskog studija Gimnazije "Stojan Ljubić“ iz Lebana, "Buđenje proleća - dečija tragedija" Teatra mladih Mišolovka, "Posebni“ Gimnazije "Laza Kostić“ iz Novog Sada, "Ideniteti“ Art sobe iz Zenice i "Paklena pomorandža“ Kulturociklina KCK iz Kruševca.

Kako je najavljeno, prateći program će obuhvatiti dva ostvarenja u produkciji Kulturnog centra Čačak - "Slučaj porodice zeko“ i "Sakati Bili sa Inišmana“.

Ulaz na festival biće slobodan, uz ulaznicu koju publika može preuzeti na biletarnici Kulturnog centra Čačak.

Komentari (0)

Kultura