Aktuelno iz kulture

Potresna drama "Samo kad se smejem" od 12. septembra u bioskopima širom Srbije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/09/2024

-

10:20

Potresna drama "Samo kad se smejem" od 12. septembra u bioskopima širom Srbije
Potresna drama "Samo kad se smejem" od 12. septembra u bioskopima širom Srbije - Copyright Promo/Kadrovi iz filma

veličina teksta

Aa Aa

Nakon uspešne srpske premijere na ovogodišnjem FEST-u i nekoliko festivalskih projekcija, film "Samo kad se smejem" rediteljke Vanje Juranić od 12. septembra prikazivaće se u domaćim bioskopima. Emotivna priča o rodno uslovljenom nasilju, inspirisana istinitim događajima iz hrvatskih crnih hronika, privukla je veliku pažnju publike na festivalima u Sarajevu i Puli, gde je glavna glumica Tihana Lazović osvojila Zlatnu arenu za najbolju žensku ulogu. Na 52. Filmskom festivalu u Sopotu film je osvojio nagradu publike.

"Priča, iako inspirisana istinitim događajima, je imaginarna, ali svet prikazan u filmu je stvaran. To je svet obeležen tradicionalnim rodnim ulogama, u kojem se moć unutar porodice uspostavlja instinktivno kroz različite oblike diskriminacije, otkrivajući nam istinu o strukturama moći uopšte", izjavila je rediteljka Vanja Juranić. 

Radnja filma "Samo kad se smejem" događa se u pitoresknom gradu na obali Jadranskog mora, gde mladi par Tina (Tihana Lazović) i Frane (Slavko Sobin), žive u savršenom braku. U trenutku kada Tina odluči da se izbori za svoju nezavisnost, tragičan događaj zauvek promeni njihove živote. 

Uz Tihanu Lazović i Slavka Sobina, u glumačkoj ekipi filma su i Jasna Đuričić, Elodie Paleka, Marina Redžepović, Stojan Matavulj, Stipe Radoja, Nadine Mičić, Iva Jerković, Ivan Čuić, Filip Radoš, Gloria Dubelj, Mirela Brekalo, Tamara Šoletić, Maruška Aras i Aneta Grabovac.  

Promo/Kadrovi iz filma

 

Rediteljka Vanja Juranić ujedno je i montirala film, a scenario je napisala zajedno s Elmom Tataragić. Direktor fotografije je Danko Vučinović, kostimografkinja Lidija Sertić, a kompozitorka Janja Lončar. 

Producenti filma su Damir Terešak (Maxima Film) i Nikolina Vučetić Zečević (Biberche Productions), a distributer filma za Srbiju je FAME Solutions. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura