Aktuelno iz kulture

Deni Vilnev nagovestio da će "Mesija Dine" biti njegov poslednji film na Arakisu: "Hoću da radim i nešto drugo"

Komentari

Autor: Variety

11/09/2024

-

19:21

Deni Vilnev nagovestio da će "Mesija Dine" biti njegov poslednji film na Arakisu: "Hoću da radim i nešto drugo"
Deni Vilnev nagovestio da će "Mesija Dine" biti njegov poslednji film na Arakisu: "Hoću da radim i nešto drugo" - Copyright Prinskrin/Youtube/Warner Bros. Pictures

veličina teksta

Aa Aa

Deni Vilnev, reditelj popularnih filmova "Dina" prema romanima Frenka Herberta, smatra da se predstojeći treći deo te franšize, ipak ne nadovezuje na prethodna dva dela.

"Prvo, važno mi je da ljudi shvate da je za mene, to oduvek bio diptih", rekao je Vilnev.

"To su zaista dva filma, koji su adaptacija prve knjige. To je urađeno i završeno. Ako uradim treći, koji je trenutno u procesu pisanja, to neće biti trilogija. Čudno je to reći, ali ako se tome vratim, moram uraditi nešto što deluje drugačije i što ima svoj identitet", objasnio je reditelj.

Treći deo o kom govori predstavlja ekranizaciju knjige "Mesija Dine", koja je smeštena u vreme dvanaest godina nakon dešavanja iz "Dine". To znači da bi protagonisti koje znamo iz prva dva filma moraju da budu 12 godina stariji u novom ostvarenju, a Vilnev kaže da već zna kako to da postigne.

AP/Chris Pizzello

Deni Vilnev

On je odavno govorio o tome kako bi želeo da napravi treći deo "Dine", koji bi za njega bio i poslednji, iako je Herbert napisao još nekoliko romana.

"Ako se 'Mesija Dine' desi, to će za mene biti mnogo godina na Arakisu, a ja bih voleo da radim i nešto drugo. Mislim da je dobra ideja da se pobrinem da u 'Mesiji' bude seme, ako bi neko želeo da radi nešto s tim kasnije, jer su to prelepe knjige. Još su teže za adaptaciju. Postaju sve ezoteričnije. Tako da su teške za adaptaciju, ali ja neću zatvoriti vrata. Neću to raditi sam, ali bi moglo da se desi s nekim drugim", ispričao je reditelj, prenosi Variety.

Glumica Zendaja, koja igra jednu od glavnih uloga, rekla je ranije da je pristala na treći deo "Dine" najviše zbog Vilneva.

"Da li bih pristala? Naravno. Kad god me Deni zove, ja kažem da. Uzbuđena sam da vidim šta će se desiti. Počela sam da čitam 'Mesiju' i rekla: 'Uh, snimiću samo prvi film. Pustite me da se vratim na prvi'. Toliko je toga što treba primiti, ali nema boljih ruku sa više brige i ljubavi za to od Denijevih", istakla je glumica.

Komentari (0)

Kultura