Aktuelno iz kulture

Novi uspeh studija koji stoji iza "Om Nom Stories": Srpski crtać"The Fabulous Piglini" na Cartoon Forumu u Francuskoj

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/08/2024

-

10:47

Novi uspeh studija koji stoji iza "Om Nom Stories": Srpski crtać"The Fabulous Piglini" na Cartoon Forumu u Francuskoj
Novi uspeh studija koji stoji iza "Om Nom Stories": Srpski crtać"The Fabulous Piglini" na Cartoon Forumu u Francuskoj - Copyright Plakat/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Projekat nove animirane serije "The Fabulous Piglini", nastale u nezavisnom studiju za animaciju Metaxilasis iz Beograda, izabran je za učešće na manifestaciji Cartoon Forum 2024 u Tuluzu u Francuskoj.  

Cartoon Forum je prestižni događaj i ključna platforma za animaciju u Evropi. Jednom godišnje, ograničen broj najboljih animiranih serija se bira kako bi se predstavili industriji i potencijalnim partnerima. Ovo je već drugi put da je serija studija Metaxilasis izabrana za ovaj prestižni događaj.

Tim koji je radio na seriji učestvovao je u kompletnom procesu od ideje i dizajna, preko scenarija i tizera, kako bi stvorio čak 52 epizode ove serije.  

"The Fabulous Piglini" je dečja serija za uzrast 5+. Piglini, hrabro prasence mađioničar, i njegova verna drugarica, tigrica Sara, štite stanovnike grada Sparklytown od uobraženog LeBruna uz pomoć trikova, transformacija i magije dobrote. 

Metaxilasis je studio za 2D animaciju koji pokriva ceo ciklus produkcije, sa sedištem u Beogradu. Ova kompanija proizvodi visokokvalitetne 2D animacije za međunarodno tržište, a njen glavni projekat "Om Nom Stories" dostigao je više od 60 milijardi pregleda na YouTube-u. Prikazuje se na preko 80 platformi širom sveta, uključujući i najprestižnije kao što su Boomerang, Netflix, Disney+ i CCTV.  

"Metaxilasis ide dalje od zabave sa misijom da ostvari konkretan pozitivan uticaj, baveći se kroz humor značajnim pitanjima i pomažući deci da drugačije gledaju na svet. Sadržaj koji kreira Metaxilasis je osmišljen da ohrabri nove generacije da brinu o planeti i ostvaruju svoje snove, ulivajući im samopouzdanje da ostvare pozitivne promene u svom okruženju", navodi se u saopštenju kompanije. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura