Aktuelno iz kulture

Bliži se Medimus: Međunarodni festival srednjevekovne muzike u Prizrenu za poslednji vikend u avgustu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/08/2024

-

09:02

Bliži se Medimus: Međunarodni festival srednjevekovne muzike u Prizrenu za poslednji vikend u avgustu
Promo/9. Medimus festival rane muzike u Prizrenu - Copyright Promo/9. Medimus festival rane muzike u Prizrenu

veličina teksta

Aa Aa

Deveti Medimus međunarodni festival rane muzike održaće se u Prizrenu, u atrijumu crkve Svetog Spasa iz 14. veka, tokom vikenda 31. avgusta i 1. septembra.

Prvog dana Festivala, po izboru programskog direktora Festivala, Darka Karajića, publici će se predstaviti ansambl Medimus, koga svake godine čine različiti umetnici koji program stvaraju svega par dana pred početak Festivala, inspirisani ambijentom kojim su okruženi. Nakon njih, publika će imati priliku da čuje mlad ansambl Rubens Rosa koji nam dolazi iz Bazela, sa čuvene bazelske škole Schola Cantorum Basiliensis. Dok će drugog dana Festivala publika slušati ansambl Musica Profana iz Mađarske, kao i ansambl Camerata Mvsica Antiqva iz Italije.

Promo/9. Medimus festival rane muzike u Prizrenu

 

Medimus je jedna je od najznačajnijih kulturnih manifestacija iz oblasti muzike u ovom delu Evrope.

Na Medimus festivalu do sada su nastupali umetnici iz čak 13 zemalja, među kojima su i svetski značajni umetnici poput Divne Ljubojević, Slobodana Trkulje, braće Teofilović i Edina Karamazova.

Festival nije komercijalne prirode. Ulaz na obe festivalske večeri je besplatan. Publika je šarolika, od lokalnih Prizrenaca, ljudi koji dođu iz Beograda i drugih gradova Srbije do predstavnika međunarodne zajednice na Kosmetu i turista.

Komentari (0)

Kultura