Aktuelno iz kulture

"Simpsonovi" parodirali jednu od najpopularnijih serija HBO: "Žuti lotos" u 36. sezoni neprevaziđene animirane porodice

Komentari

Autor: Deadline

14/08/2024

-

09:31

"Simpsonovi" parodirali jednu od najpopularnijih serija HBO: "Žuti lotos" u 36. sezoni neprevaziđene animirane porodice
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nova 36. sezona animirane serije "Simpsonovi" imaće epizodu pod nazivom "Žuti lotos", koja je parodija popularne serije "Beli lotos" na HBO, najavio je scenarista i izvršni producent Al Džin. 

Na slici koju je podelio na društvenim mrežama vide se dr Hibert, njegova supruga, Bernis, Majk Tajson, gospodin Berns i Smiters u letnjoj garderobi, piše Deadline.

 

 

"Žuti lotos" je druga epizoda u sezoni, a 6. oktobra na Fox kanalu, gledaoci bi trebalo da otkriju kako će se "Simpsonovi" snaći kada se tokom njihovog odmora u luksuznom hotelu dogodi misteriozno ubistvo.

Sezonu otvara epizoda "Bartov rođendan" (Bart’s Birthday) 29. septembra u nedelju, a prema najavi, reč je o "najšokantnijoj rođendanskoj proslavi u Bartovom životu, koja bi mogla da promeni sve u Springfildu". 

Najavljen je i specijal povodom "Noći veštica" ("Treehouse of Horror XXXV"), kao i bonus epizoda "Treehouse of Horror Presents: Simpsons Wicked This Way Comes". 

Serija "Simpsonovi" je još 9. februara 1997. epizodom "The Itchy & Scratchy & Poochie Show" postala najduže emitovana animirana TV-serija koja se prikazuje u udarnom večernjem terminu, zamenivši na tom mestu "Porodicu Kremenko". Serija sa najdužim stažom emitovanja u Sjedinjenim Američkim Državama, postali su 2004. nadmašivši tako "Avanture Ozija i Harijet" (1952 — 1966). 

Simpsonovi drže i još tri rekorda. Budući da su, u tehničkom smislu, nastali iz emisije Trejsi Ulman šou, najduže su emitovani američki "spin of". Takođe, serijal ima najduže nepromenjenu uvodnu scenu i najduže su emitovana serija bez značajnije promene glumačke ekipe ili dodavanja/izbacivanja glavnih likova.

Vredi pomenuti da su mnoge neameričke animirane serije imale više epizoda ili su duže trajale od "Simpsonovih", a da je apsolutni rekorder nemačka serija "Sandmännchen" (u doslovnom prevodu "Peščani čovečuljak"), koja ima 22.200 epizoda u 61 sezoni prikazivanja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura