Aktuelno iz kulture

"Uleti u platno": Drugo izdanje Novosadskog filmskog festivala zatvara Božo Vrećo

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/08/2024

-

11:54

"Uleti u platno": Drugo izdanje Novosadskog filmskog festivala zatvara Božo Vrećo
"Uleti u platno": Drugo izdanje Novosadskog filmskog festivala zatvara Božo Vrećo - Copyright Promo/E.Kovač

veličina teksta

Aa Aa

Drugo izdanje Novosadskog filmskog festivala, pod sloganom "Uleti u platno", ove godine održaće se od 18. do 22. septembra, a zatvoriće ga autentični balkanski umetnik, Božo Vrećo, uz Camerata Novi Sad orkestar, na velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta.  

Prodaja ulaznica po promotivnoj ceni za taj koncert kreće danas u podne, na svim Gigstix prodajnim mestima i online na njihovom sajtu.  

Promo

 

Ovaj internacionalni takmičarski festival dugometražnog igranog filma, već u pripremi svog drugog izdanja ostvario je veliki uspeh potpisivanjem sporazuma sa globalnim liderom u video-industriji, Busan Content Market. Novosadski filmski festival je tako uspeo da svrsta Srbiju među 50 zemalja koje su deo ove vodeće svetske platforme za razmenu i promociju filmskog, televizijskog i video-sadržaja. 

Promo/E.Kovač

 

Novosadski filmski festival, koji pretenduje da postane jedan od kulturnih brendova Novog Sada, publici ove godine donosi aktuelna filmska ostvarenja, četiri takmičarske i šest revijalnih filmskih selekcija, tokom pet dana, u samom srcu grada.  

Promo/V.Velickovic

 

Za sada su najavljeni filmovi iz Srbije, Hrvatske, Češke, Egipta, Indije, Makedonije i Koreje, a pored projekcija, festival sa jednakom pažnjom neguje i industri program kroz segmente za razvoj filmskih projekata, panel diskusije, koji gradi značajan prostor za budući produkcioni i koprodukcioni razvoj uz prateći muzički program i gostovanja nekih od kultnih imena iz sveta filmske industrije. 

Komentari (0)

Kultura