Aktuelno iz kulture

Svetska prestonica trube: Sve je spremno za Dragačevski sabor trubača, stigli gosti iz Austrije, Francuske, Italije...

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/08/2024

-

10:21

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Jedna od najvećih muzičkih manifestacija na svetu Sabor trubača u Guči, ovog vikenda održaće se po 63. put, a organizatori ističu da je sve spremno za  prijem gostiju koji će se 2. avgusta sjatiti sa svih strana sveta. 

Smeštaj su mesecima unapred rezervisali Italijani, Rusi, Francuzi, Švajcarci, kao i ljubitelji trube iz regiona, a slobodnih kapaciteta više nema, pa se prenoćište traži i u okolnim gradovima.

Ugostitelji su iskoristili svaki metar dragačevske varošice kako bi udovoljili gostima, a prema rečima Milije Milenkovića, pomoćnika predsednika opštine Lučani, neće izostati ni koncerti najvećih trubačkih imena.

Tanjug/Branko Lukić

 

"Dolaze Dejan Petrović, Dejan Lazarević, Dejan Jevđić, Ekrem Mamutović, Bojan Ristić, tako da ćemo ove godine prvi put imati osam orkestara majstora trube koji će nastupati sva tri dana na velikoj pozornici", kaže Milenković za Euronews Srbija.

Poslednje pripreme su i pred takmičarima. Dragan Pavlović je među 16 najboljih orkestara koji će se ove godine nadmetati ua "Prvu" i "Zlatnu trubu".

"Uvek je pozitivna trema - ne bi valjalo da je drugačije. Prvi put kada sam nastupao, imao sam najlepši osećaj", kaže Pavlović.

Najveća fešta na Balkanu počinje u petak, kada će se vala varošica po 63 put pretvoriti u svetsku prestonicu trube. Svečano zatvaranje i dodela nagrada zakazani su za 4. avgust.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura