Aktuelno iz kulture

Tokom Exit festivala skupljeno četiri puta više ambalažnog otpada nego prošle godine

Komentari

Autor: Tanjug

22/07/2024

-

15:17

Tokom Exit festivala skupljeno četiri puta više ambalažnog otpada nego prošle godine
Tanjug/Nemanja Jovanović - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Tokom ovogodišnjeg Egzit festivala, kroz Green Exjt platformu, sakupljeno je četiri puta više ambalažnog otpada nego prošle godine, saopštili su organizatori.

Akcija sakupljanja iskorišćene ambalaže, na Petrovaradinskoj tvrđavi, organizovana je tokom sva četiri dana trajanja manifestacije, a sakupljeni otpad poslat je na reciklažu.

"Veoma nam je drago da je velika reciklažna akcija, koju smo sproveli sa našim partnerima, dala odlične rezultate i veliko hvala svim posetiocima EXIT festivala koji su se njoj odazvali. Sakupili smo više od 40.000 jedinica ambalaže što je gotovo četiri puta više nego prošle godine", izjavila je menadžerka programa EXIT fondacije Ida Siljanović.

Ovogodišnje izdanje EXIT festivala tokom pet dana obeležili su nastupi najvećih svetskih muzičkih zvezda – od Nultog dana u čast Nikole Tesle uz Baby Lasagnu, Buraka Yetera, Dimasha i Iniko, preko oštrih rima i elektronskih bitova koje su u prvoj festivalskoj noći doneli rodonačelnik trapa Gucci Mane i sinonim za DJ profesiju Carl Cox, do najhitičnije plesne nostalgije uz pop-rap ikone Black Eyed Peas, vraćanja punka na velika vrata uz The Exploited i jednog od simbola mts Dance Arene Maceo Plexa.

Naredno izdanje festivala održaće se od 10. do 13. jula 2025. godine i označiti četvrt veka od osnivanja Exita. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura