Aktuelno iz kulture

Tuborg Lovefest: Nova energija popularnog festivala u Vrnjačkoj Banji

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/06/2024

-

10:50

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Tuborg Lovefest ove godine biće održan od 8. do 10. avgusta na dobro poznatoj lokaciji u Vrnjačkoj Banji, a na čak pet muzičkih bina, među kojima je i jedna potpuno nova, stižu legende svetske elektronske scene i najpopularnija imena među kojima su Adam Beyer, dvojac Pan-Pot, Laurent Garnier, Chris Stussy, Traumer, Honey Dijon, Ron Trent, Len Faki, Shlomo, Alan Fitzpartick, Hunee, Gigi Testa i više od 100 izvođača.

Zlatana Pavlović, PR Lovefesta, za Euronews Srbija kaže da je slogan ovogodišnjeg Lovefesta "In a Heartbeat".

"Svedoci smo toga da se mnoge stvari u životu događaju u sekundi i mogu da se promene u sekundi. I, uglavnom, kada govorimo o takvim stvarima, vezujemo ih za neke negativne događaje. Lovefest želi da ove godine to veže za jedan pozitivan događaj - da u sekundi odlučite da tog četvrtka, 8. avgusta, sednete u kola ili na autobus, dođete u Vrnjačku Banju i provedete tri dana u nekoj malo drugačijoj i lepšoj realnosti", kaže Pavlović. 

Promo

 

Publiku očekuje pet muzičkih bina ove godine, od kojih je najpoznatija i najveća Fire Stage na koju ove godine stiže Adam Beyer, švedski di-džej i producent, kao i Honey Dijon, koja je osvojila ceo svet svojim Boiler Room nastupom sa više od 11 miliona pregleda. Na Lovefest se vraćaju i najveći miljenici publike Pan-Pot, Len Faki, Jamie Jones i William Djoko, a po prvi put u Vrnjačku Banju dolaze Shlomo, Chris Stussy, Alan Fitzpartick, kao i Trumer predvodnik francuske underground scene i tvorac mega hita "Hoodlum" i brojni domaći i regionalni izvođači.

Pored glavne bine i Ultra Energy, H2O, 99 scena, od ove godine, postoji i peta muzička festivalska bina pod nazivom Raw Stage koja plasira najsiroviji tehno zvuk, koji je sve popularniji u našem regionu. 

"Zvuk je posebno osveženje - tu nam dolaze Clara Cuvé, Raven, Airod, T78 i dosta ženskih izvođača. Pratimo neki novi trend među mladim ljudima i njihov omiljeni pravac u okviru elektronske muzike", objašnjava Pavlović.

Da podsetimo, Tuborg Lovefest je nedavno nominovan za najbolji evropski festival i plasirao se među deset najboljih u Evropi. U proteklih deceniju i po festival je posetilo više od 850.000 ljudi iz zemlje i sveta, kao i preko 4.000 izvođača među kojima su najveća svetska imena, zajedno sa najslušanijim zvezdama iz regiona i zemlje.

Trenutno su u prodaji ulaznice po specijalnim cenama, koje su ograničene brojem, a dostupne su do isteka zaliha.

 

Komentari (0)

Kultura