Aktuelno iz kulture

Sudar velike ideologije sa duhovnošću: Đorđe Kreća o kratkom igranom filmua "Služba"

Komentari

Autor: Tanjug

16/05/2024

-

16:47

Sudar velike ideologije sa duhovnošću: Đorđe Kreća o kratkom igranom filmua "Služba"
Sudar velike ideologije sa duhovnošću: Đorđe Kreća o kratkom igranom filmua "Služba" - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Glumac i producent Đorđe Kreća, osnovao je Ison film produkciju sa Petrom Arsićem, Borisom i Andrejom Lukomanom, pod čijim je okriljem snimio kratki igrani film "Služba".

Prema njegovim rečima, Andrej Šepetkovski je preko Filmskog centra Srbije konkurisao za dugometražni igrani film, gde su mu kao jedan od uslova tražili da snimi kratki film. 

"Dogovorili smo se da krenemo da radimo na tom projektu. I napravili smo film od 30 minuta. Verujemo da će biti sluha da od istog nastane i veći", naveo je Kreća.

Prema njegovim rečima, u središtu "Službe" je ljubavna priča, koja se dešava šezdesetih godina, kada dva inspektora dolaze u manastir da pronađu monaha koji je pričao protiv sistema.

Kreća je dodao da se radi o sudaru "jedne velike ideologije sa mnogo kvalitetnijom vrstom života, kroz duhovnost i pravoslavlje".

Priznavši da su mu dva uporedna posla bila zahtevna, Kreća je dodao da je bio glumac kada je kamera bila upaljena, a producent kada je bila ugašena.

"Ne znam šta je tu primarnije. To je jedna vrsta logičnog trenutka kod nas glumaca, kada imamo temu o kojoj hoćemo da progovorimo, da imamo mogućnost da obezbedimo uslove da stvaramo", naveo je glumac.

Kreća je rekao da u pozorištu "Pinokio" priprema predstavu "Zec i pas" po jednoj slovenačkoj pripoveci.

Komentari (0)

Kultura