Aktuelno iz kulture

"Jesenski Krug": Dorian Gray, prvi bend Massima Savića, objavio novu pesmu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/04/2024

-

12:51

"Jesenski Krug": Dorian Gray, prvi bend Massima Savića, objavio novu pesmu
"Jesenski Krug": Dorian Gray, prvi bend Massima Savića, objavio novu pesmu - Copyright Promo/Mario Delić

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski bend Dorian Gray, koji trenutno čine Toni Ostojić i Dražen Sholz, objavili su spot za pesmu "Jesenski Krug" za Croatia Records. Pored ovog maestralnog dvojca, na novoj pesmi radili su i Goran Delač na basu i Luka Banić na gitari.

Dorian Gray osnovan je 1982. godine, u sastavu: Massimo Savić (vokal, gitara), Vedran Čupić (gitara), Branko Terzić (bubnjevi), Toni Ostojić (klavijature) i Jadran Zdunić (bas), kao i na nekim pesmama Emil Krnjić (bas). . Prvi album "Sjaj u tami" objavili su 1983, a 1985. godine i drugi album "Za tvoje oči". Godinu dana kasnije Massimo napušta Dorian Gray, i započinje svoju solo karijeru.

Toni 1986. radi kao klavijaturista na albumu Parnog valjka "E=mc2",  a 1988. pridružuje se bendu i Dražen kao bubnjar.

Oko 1990. godine deo Dorian Gray-a nastavlja sa radom, kada mikrofon preuzima Toni Ostojić. Bend 1997. godine objavljuje svoj treći album, ali odlučuje da nakon nekoliko koncerata ipak napravi pauzu sa radom u ovom bendu.

Croatia Records 2023. godine reizdaje poslednji album Dorian Gray-a iz 1997. godine, a Toni i Dražen odlučuju da se ponovo okupe, i da rade na novim pesmama i albumu, koji će izaći do kraja 2024. godine. 

Svoju publiku su želeli da počaste pesmom sa novog albuma, kao i da tu pesmu i vizualizuju spotom u kome se pojavljuju glumci Vini Jurčić i Romano Nikolić, a sve to u režiji Maria Delića.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu