Evropa

Nasilje na propalestinskim demonstracijama u Nemačkoj: Flaše i kamenice na policiju, privedeno nekoliko demonstranata

Komentari

Autor: Tanjug

07/10/2024

-

10:03

Nasilje na propalestinskim demonstracijama u Nemačkoj: Flaše i kamenice na policiju, privedeno nekoliko demonstranata
Nasilje na propalestinskim demonstracijama u Nemačkoj: Flaše i kamenice na policiju, privedeno nekoliko demonstranata - Copyright Tanjug/AP/Ebrahim Noroozi

veličina teksta

Aa Aa

Na propalestinskim demonstracijama održanim proteklog vikenda u Berlinu došlo je do nasilja kada su demonstranti počeli da gađaju policajce kamenicama i flašama, a policija uzvratila suzavcem.

Povodom godišnjice smrtonosnog upada Hamasa u Izrael, policija je rasporedila oko 2.000 svojih pripadnika zbog najavljenih protesta, prenosi "Berlinger Morgenpost".

U subotu su propalestinski demonstranti marširali od Tempelhofa do Brandenburške kapije, a u nedelju su održane demonstracije u Krojcbergu i Nojkelnu, prenosi portal TRT Vorld.

Policija je upotrebila suzavac da rastera hiljade demonstranata u berlinskom okrugu Krojcberg, a nekoliko demonstranata je privedeno, uključujući demonstranta u invalidskim kolicima koji je, kako navode nemački mediji, nasilno uvučen u policijsko vozilo.

Danas, na godišnjicu Hamasovog napada na Izrael, planirano je da se održe mirovne demonstracije na berlinskom Potsdamer Placu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa