Evropa

Potonuće superjahte kod Palerma: Milioner Majk Linč se utopio, uzrok smrti njegove ćerke još se istražuje

Komentari

Autor: Tanjug

04/10/2024

-

17:26

Potonuće superjahte kod Palerma: Milioner Majk Linč se utopio, uzrok smrti njegove ćerke još se istražuje
Potonuće superjahte kod Palerma: Milioner Majk Linč se utopio, uzrok smrti njegove ćerke još se istražuje - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kao uzrok smrti tehnološkog tajkuna, milionera Majka Linča utvrđeno je utapanje nakon potpanja superjahte kod obala Italije u avgustu, ali se uzrok smrti njegove ćerke još istražuje, potvrđeno je iz istrage.

Kako je objavio Gardijan, sedam od 22 osobe na brodu Baiesian poginulo je kada je jahta potonula u oluji u avgustu. 

Istrage o smrti četvorice britanskih državljana: Linča (59), njegove ćerke Hane (18) i Džudi (71) i Džonatana Blumera (70) su u petak otvorene i odložene do sledećeg ročišta.

Detektiv Majk Braun iz policije u Safolku je rekao da je njihova smrt nastupila nakon što je jahta "iz razloga koji tek treba da se utvrdi, brzo potonula" između 4.15 i 4.45 ujutro 19. avgusta.

Tanjug AP/Salvatore Cavalli

 

Rekao je da i je potraga za žrtvama počela za nekoliko sati i da je trajala nekoliko dana, a da su tela kasnije pronađena u kabinama broda.

Policajac je rekao da je vreme smrti za sve četiri osobe zabeleženo u 5 ujutru istog dana.

Svaka od četiri istrage odvojeno je otvorena i odložena do ročišta 15. aprila sledeće godine.

Braun je rekao i da je brod bio udaljen 0,8 nautičkih milja od obale ribarskog sela Portičelo kada je potonuo, kao i da je prevozio 12 članova posade i deset gostiju.

On je mrtvozorniku rekao da je Linčev privremeni medicinski uzrok smrti nakon obdukcije zabeležen kao utapanje, Braun je rekao da je Ogranak za istraživanje morskih nesreća (MAIB) pokrenuo istragu da bi se razumelo kako je jahta potonula, i da su italijanske vlasti pokrenule sopstvene krivične istrage.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa