Evropa

Napad noževima u Roterdamu: Jedna osoba ubijena, osumnjičeni vikao "Alahu Akbar", savladao ga instruktor sporta

Komentari

Autor: Washington Post

19/09/2024

-

23:32

Napad noževima u Roterdamu: Jedna osoba ubijena, osumnjičeni vikao "Alahu Akbar", savladao ga instruktor sporta
Napad noževima u Roterdamu: Jedna osoba ubijena, osumnjičeni vikao "Alahu Akbar", savladao ga instruktor sporta - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Jedna osoba je ubijena, a druga teško ranjena u incidentu uboda nožem u četvrtak uveče u holandskom lučkom gradu Roterdamu, saopštila je policija. 

Policija je uhapsila osumnjičenog koji je takođe povređen i prebačen u bolnicu na lečenje, prenosi Washington Post.

Portparol policije Vesel Stole rekao je da policija istražuje incident u blizini poznatog Erazmusovog mosta. On je rekao da nema informaciju o motivu, ali da "razmatra sve moguće scenarije".

Holandski dnevnik De Telegraaf, pozivajući se na svedoke na licu mesta, izvestio je da je čovek nasumice napao ljude sa dva noža uzvikujući Alahu Akbar, što je arapska fraza koja znači Bog je veliki.

profimedia

 

Sportski instruktor Reniel Renato David Litecia rekao je da je udario napadača sa dva štapa nakon što ga je video kako napada ljude, uspeo da uzme noževe i baci ih.

"U početku sam mislio da je u pitanju tuča, ali kada sam počeo da trčim u tom pravcu video sam da to nije bila tuča. Bio je to čovek sa dva duga noža koji je ubadao drugog mladića i kada sam počeo da vičem, okrenuo se i počeo da prilazi svima koji su bili oko njega", rekao je instruktor.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa