Evropa

Nagrada za "svadbeni ples": Putin imenovao bivšu austrijsku ministarku za ambasadora za očuvanje tigrova

Komentari

Autor: Tanjug

03/09/2024

-

23:34

Nagrada za "svadbeni ples": Putin imenovao bivšu austrijsku ministarku za ambasadora za očuvanje tigrova
Karin Knajsl - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ruski predsednik Vladimir Putin imenovao je bivšu šeficu austrijske diplomatije Karin Knajsl za ambasadora za očuvanje sibirskih tigrova.

Tako je Knajsl, koja je na svom venčanju plesala sa ruskim liderom, sada dobila novu ulogu važnu u Putinovom projektu zaštite tigrova, prenosi Politiko.

Knajsl će se oprobati u radu Centra za tigrove Amur, ruskoj organizaciji za konzervaciju formiranoj na inicijativu predsednika Rusije, preneli su ruski mediji.

Njena nova uloga ponudiće joj "moguće opcije za pomoć populaciji tigrova u celini kao i pojedinačnim jedinkama", rekao je direktor Centra za RIA Novosti.

On je dodao da Knajsl ima dosta evropskog iskustva u očuvanju prirode i da razume teškoće, kao i napore koje Ruska federacija čini na odbrani ugrožene vrste.

Knajsl je vodila Ministarstvo spoljnih poslova u Beču od 2017. do 2019. kao članica ekstemno desničarske Partije slobode.

profimedia

 

Partiju je, međutim, potresao skandal oko veza njenog lidera sa Rusijom a ministri iz te stranke, uključujući Knajsl, isterani su iz vlade.

Rusi su, međutim, dali šansu Knajslovoj da započne novi život, pa je tako postala stalni gost na kanalu RT, a 2021. ušla je u odbor Rosnjefta, državne naftne kompanije.

Prošle godine, ona se preselila u Rusiju kako bi rukovodila organizacijom eksperata u Sankt Peterburgu.

Knajsl takođe aktivno učestvuje u diplomatiji u interesu Moskve, pa je tako u julu u UN održala govor u kojem je pozvala na obustavu isporuka oružja Ukrajini.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa