Evropa

U polciijskoj akciji na Filipinima uhapšeno 160 osoba: Oni su osumnjičeni za ilegalno onlajn kockanje i sajber prevare

Komentari

Autor: Tanjug

01/09/2024

-

13:30

U polciijskoj akciji na Filipinima uhapšeno 160 osoba: Oni su osumnjičeni za ilegalno onlajn kockanje i sajber prevare
U polciijskoj akciji na Filipinima uhapšeno 160 osoba: Oni su osumnjičeni za ilegalno onlajn kockanje i sajber prevare - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Filipinske vlasti izvele su raciju u centralnoj filipinskoj provinciji i uhapsile više od 160 osoba osumnjičenih za ilegalno onlajn kockanje i sajber prevare, saopštili su danas filipinski zvaničnici.

Raciju je u subotu u odmaralištu u gradu Lapu-Lapu izvelo više od 100 vladinih agenata, uz podršku vojno-obaveštajnih službi, a u okviru akcije koju je u julu naredio predsednik Ferdinand Markos Mlađi zabranivši široko rasprostranjene onlajn kockarske aktivnosti, prenosi AP.

Racija u Turist Garden Rizortu, kompleksu od 10 objekata sa bazenima, karaoke barovima i restoranima, izvedena je nakon što je ambasada Indonezije u Manili zatražila spasavanje osam Indonežana koji su navodno prisiljeni da rade u onlajn kockarskom centru, navedeno je u saopštenju predsedničke komisije za borbu protiv organizovanog kriminala.

Dodaje se da su najmanje 162 strana državljanina pronađena da rade u tri odvojene firme unutar kompleksa za koje se sumnja da su vršile prevare.

Filipinski zvaničnici su naveli da su uhapšeni osumnjičeni za sajber prevare koje su uključivale "šeme seksualnih, kockarskih i investicionih onlajn ponuda" i da je više žrtava oštećeno za velike sume novca.

Potvrđeno je da će uhapšeni, od kojih su 83 Kinezi, 70 Indonežani, 6 državljani Mjanmara, 2 osobe sa Tajvana i jedan Maležanin, biti prebačeni u Manilu kako bi se suočili sa istragom koju sprovodi kancelarija za imigraciju i mogućim deportacijama.

Komentari (0)

Evropa