Evropa

Šta je pošlo po zlu na Kavkazu: Pokrenuta istraga o prinudnom sletanju aviona u Severnoj Osetiji, piloti u teškom stanju

Komentari

Autor: Tanjug

31/08/2024

-

19:18

Šta je pošlo po zlu na Kavkazu: Pokrenuta istraga o prinudnom sletanju aviona u Severnoj Osetiji, piloti u teškom stanju
Šta je pošlo po zlu na Kavkazu: Pokrenuta istraga o prinudnom sletanju aviona u Severnoj Osetiji, piloti u teškom stanju - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Četiri osobe prebačene su u bolnicu nakon prinudnog sletanja aviona An-2 u Severnoj Osetiji, a dva pilota se nalaze u teškom stanju, saopštilo je regionalno Ministarstvo zdravlja.

"Četiri odrasle osobe hospitalizovane su u Republičkoj kliničkoj bolnici", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je dodalo da su oba pilota aviona u teškom stanju sa traumatskim povredama mozga, a još dva putnika su zadobila modrice i povrede mekog tkiva, prenosi RIA Novosti.

Ruski istražni komitet pokrenuo je istragu.

Prema istrazi, tokom izvođenja planirane vežbe i ispuštanja šest padobranaca u planinskoj oblasti Prigorodskog regiona Severne Osetije, An-2 je izvršio teško sletanje. 

"U trenutku poletanja u avionu je bilo 13 osoba, od kojih su troje dece. Usled prinudnog sletanja, tri odrasle osobe i jedno maloletno lice su zadobile povrede različite težine", saopštio je Istražni komitet, prenosi Interfaks.

Nastavlja se potraga za ostacima delova aviona.

U aeroklubu Vladikavkaza "Interfaksu" su rekli da bi uzrok prinudnog sletanja An-2 moglo biti nepovoljno vreme ili kvar motora.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa