Evropa

Uhašen osumnjičeni za ubistvo dvojice Britanaca u Malmeu: Otišli na poslovni put, a pronađeni u izgorelom vozilu

Komentari

Autor: Tanjug

29/08/2024

-

23:03

Uhašen osumnjičeni za ubistvo dvojice Britanaca u Malmeu: Otišli na poslovni put, a pronađeni u izgorelom vozilu
Uhašen osumnjičeni za ubistvo dvojice Britanaca u Malmeu: Otišli na poslovni put, a pronađeni u izgorelom vozilu - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Švedska policija uhapsila je danas osobu osumnjičenu za saučesništvo u ubistvu dva britanska državljana, Faruka Abdulrazaka i Hosea Sifuentesa, koji su pronađeni u izgorelom vozilu u Malmeu sredinom jula.

Porodice žrtava su nekoliko dana ranije prijavile nestanak muškaraca iz severnog Londona nakon što se nisu vratili kući sa poslovnog puta u Dansku i Švedsku.

Tužilaštvo je saopštilo da će osumnjičeni biti saslušan i zadržan u pritvoru najviše tri dana, dok se istraga između švedskih i britanskih vlasti nastavlja, prenosi Guardian.

''Istraga je sada stigla do tačke u kojoj se jedna osoba sumnjiči u vezi sa umešanošću u događaje koji su doveli do toga da su dve osobe pronađene mrtve 14. jula, saslušanja, kako sa osumnjičenim, tako i sa drugima. Nakon toga ću doneti odluku o nastavku lišenja slobode'', rekao je tužilac Magnus Peterson.

On je dodao da se istraga nastavlja u Švedskoj i Velikoj Britaniji, dok policija u Malmeu i Londonu nije komentarisala.

Prema švedskom zakonu, kancelarija tužioca ima rok do podneva 1. septembra da odluči da li uhapšenoj osobi treba da se odredi pritvor.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa