Evropa

Prag zabranio rikše u istorijskom centru grada, prevozno sredstvo koristili saloni za tajlandsku masažu

Komentari

Autor: Tanjug

22/08/2024

-

16:41

Prag zabranio rikše u istorijskom centru grada, prevozno sredstvo koristili saloni za tajlandsku masažu
Prag zabranio rikše u istorijskom centru grada, prevozno sredstvo koristili saloni za tajlandsku masažu - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Vlasti Praga donele su zabranile su upotrebu rikši koje koriste saloni za tajlandsku masažu, navodeći da one predstavljaju nelegalni vid reklamiranja, kao i da im nedostaje osnovna oprema za bezbednost u uličnom saobraćaju.

Prag je na ovaj način zabranio korišćenje rikši od kojih su mnoge parkirane ispred salona za masažu u istorijskom centru prestonice, prenosi češki medij Expats.cz.

Ministarstvo industije i trgovine potvrdilo je da ovo prevozno sredstvo više neće biti dozvoljeno na ulicama Praga jer predstavlja nelegalan vid reklame. Glavni savetnik gradske uprave za imovinu, zakonodavstvo i transparentnost Adam Zabranski izjavio je da je vrlo srećan zbog ove odluke.

Rikše, često obojene u crvenu i zelenu boju, često su se viđale u istorijskom centru Praga, a ne samo da su za mnoge predstavljale ružan prizor, već su ometale pešake u gusto naseljenim područjima, navodi se u najnovijem saopštenju gradske uprave.

Zadovoljstvo odlukom o zabrani rikši izrazio je i gradonačelnik Praga Bohuslav Svoboda koji je kazao da grad "ne zaslužuje da njegove ulice budu zatrpane kičem".

Vlasnici salona za tajlandsku masažu dugo su tvrdili da se rikše koriste kao prevozno sredstvo za zaposlene, ali posle ponovljenih inspekcija i pritužbi javnosti, opštinske vlasti Praga utvrdile su da se one, zapravo, koriste za ilegalno reklamiranje.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa