Evropa

Akcija protiv bahate vožnje: Zaplenjeno 60 "ferarija", "lambordžinija" i drugih luksuznih automobila u Londonu

Komentari

Autor: Tanjug

14/08/2024

-

10:41

Akcija protiv bahate vožnje: Zaplenjeno 60 "ferarija", "lambordžinija" i drugih luksuznih automobila u Londonu
Akcija protiv bahate vožnje: Zaplenjeno 60 "ferarija", "lambordžinija" i drugih luksuznih automobila u Londonu - Copyright Tanjug AP/James Manning/PA via AP

veličina teksta

Aa Aa

Policija je zaplenila 60 luksuznih automobile vrednih šest miliona funti u okviru pojačane akcije protiv onih koji koriste ulice Londona za svoje privatno trkalište, prenose danas britanski mediji.

Među vozilima koje je konfiskovao Skotland Jard nalaze se automobili marke Bentli, Rols Rojs, Meklaren, Ferari i Lamborgini, prenosi Daily mail.

Operacija policije koja se odigrala tokom proteklog vikenda, usledila je posle ponovljenih žalbi lokalnih stanovnika iz Vestminstera koji su naveli da se na njihovim ulicama vozi nekontrolisano i velikom brzinom.

U okviru akcije uhapšeno je pet osoba zbog prevara sa osiguranjem, korišćenja mobilnih telefona u vožnji, nenošenja sigurnosnih pojaseva i nemarne vožnje, saopštila je policija.

Kako je navedeno, zbog zabrinutosti da su ulice u centru Londona postale kao trkališta, policija je krenula u pojačanu akciju od prošlog petka.

Visoki zvaničnik Metropoliten policije, Džef Tatman, rekao je da policija na prvo mesto stavlja građane i da je tu da čuje njihove brige.

On je dodao da se policija uspešno nosi sa pojavama kao što su anti-socijalna vožnja koja turistima i stanovništvu izaziva stres i probleme.

Kako je istaknuto iz policije, u saradnji sa lokalnim vlastima ovakve akcije biće nastavljene kako bi se osiguralo da trke automobila ostanu na trkalištima a ne da budu na ulicama.

Komentari (0)

Evropa