Evropa

Ruski disident Kara-Murza tvrdi da je trpeo psihološku torturu u zatvoru i da je bio u samici 10 meseci

Komentari

Autor: Tanjug

02/08/2024

-

23:34

Ruski disident Kara-Murza tvrdi da je trpeo psihološku torturu u zatvoru i da je bio  u samici 10 meseci
Ruski disident Kara-Murza tvrdi da je trpeo psihološku torturu u zatvoru i da je bio u samici 10 meseci - Copyright Tanjug/AP Photo

veličina teksta

Aa Aa

Ruski disident Vladimir Kara-Murza, koji je u četvrtak pušten iz zatvora u Rusiji u okviru razmene zatvorenika, izjavio je da su on i drugi zatvorenici bili podvrgnuti psihološkoj torturi.

On je na konferenciji za novinare u Bonu rekao da mu je bilo dozvoljeno da razgovara sa suprugom samo jednom, a sa decom dva puta za više od dve godine koliko je proveo u zatvoru, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, bilo mu je zabranjeno da ide u crkvu i proveo je u samici 10 meseci, mnogo duže nego što je dozvoljeno zakonom.

"U Rusiji ima mnogo ljudi koji su protiv rata, koji ne veruju propagandi Kremlja", rekao je Kara-Murza, koji je bio u zatvoru od 2022. godine, a bio je osuđen na kaznu zatvora od 25 godina.

On je dodao da za Nemačku nije bila laka odluka da u zamenu za njega oslobodi Vadima Krasikova, koji je u Nemačkoj bio osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva čečenskog disidenta gruzijskog porekla. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa